torsdag, februari 03, 2011

Instruktörsmöte

Eftersom Lyle fastar och har lite feber så har han fått vila lite grann de senaste dagarna. I tisdags gick jag och Chansa en promenad och för omväxlings skull gick vi en runda på gångvägarna och hon fick vara kopplad hela tiden för att träna på att gå i koppel. Hon går faktiskt riktigt bra i koppel när jag har bara henne och det inte finns något annat att jaga upp sig för, men det skadar ju inte att träna lite.

I går kväll var det instruktörsmöte på klubben och jag hade bestämt mig för att ta med Chansa. Jag hade först tänkt att promenera, men det var inte så kallt och inte så halt så jag bestämde mig för att cykla istället. Det går ju lite fortare än att gå och jag tycker att det är kul att cykla med Chansa. Det är kul att cykla med Lyle också, men han är inte lika lätt att cykla med.

När han blir stressad (och cyklingen gör ju att han utsöndrar stresshormoner) har han ännu lättare för att göra utfall mot andra hundar, så hundmöten och, framför allt, att passera andra hundar när man cyklar med Lyle kan vara lite besvärligt. Med Chansa är det aldrig några problem att passera varken folk eller andra hundar- hon är bara intresserad av att springa, springa och springa och ägnar knappt folk och hundar en blick.

Nu tycker jag också att hon börjar reagera på kommandon när vi cyklar. Stanna-kommandot har alltid fungerat bra, och "framåt" och "sakta" lärde hon sig snabbt, men "höger" och "vänster" har varit lite knepigare. I kväll på hemvägen tyckte jag att hon reagerade på kommandona, i alla fall så att hon förstod att vi skulle svänga åt något håll, men det kan också vara bara det att hon visste vilken väg vi skulle cykla.

Det var min och Chansas första cykeltur till klubben, men säkert inte vår sista. I vår kommer jag att hålla en valpkurs, så om inte annat så blir det nog någon cykeltur med henne till klubben då (och säkert också till en och annan onsdagsträning). Några onsdagar i mars kommer vi instruktörer också att ha en studiecirkel där vi ska studera Kenth Svartbergs bok Bra relation och det ser jag fram emot. Jag har ju träffat Kenth och hela den helgen jobbade vi utifrån boken (som jag dock inte läst än) och det var väldigt intressant, så jag ser fram emot många intressanta diskussioner med mina instruktörskollegor.

Igår gick jag en promenad på ca en halvtimme med Lyle. Han var riktigt pigg och tyckte att det var kul att gå ut. Då var han mycket bättre i magen, men idag blev det sämre igen. I morse fick han 0,5 dl mat och på eftermiddagen var han sämre i magen än vad han var innan vi gick till veterinären. Jag tycker inte heller att hans drickande minskade speciellt mycket ens när han var bra i magen, så det lutar åt att det blir ett veterinärbesök till med honom.

Idag har jag jobbat hela dagen och det är mörkt, gråtrist, snöigt och blåsigt ute, så det får helt enkelt bli en vilodag idag.

Inga kommentarer: