söndag, mars 13, 2011

Ammarnäs

I onsdags åkte jag och Chansa upp till Ammarnäs för en liten minisemester. Vädret har varit otroligt bra de här dagarna och vi har varit ute i stort sett hela dagarna (och ibland också halva natten). Jag har förstås haft kameran med, men jag har inte fotat speciellt mycket, i alla fall inte så mycket som jag kanske borde. Men här är i alla fall några bilder från dagarna i Ammarnäs.

På torsdag förmiddag gick vi en promenad och Chansa fick dra Frasse på bobben. Det gick inte speciellt bra- hon var alldeles för uppe i varv och varvade dragandet med att kampa med kopplet och snurra in sig i expanderlinan. På bilden går det dock tillräckligt fort för att Frasse ska göra en vurpa med bobben.

Hon tyckte också att det var skönt att stanna och rulla sig då och då.

Vid lunchtid i torsdags åkte vi skoter upp till Utkiken. Jag och Chansa åkte först i pulkan, eftersom jag inte ville låta henne springa efter skotern på skoterleden. Men när vi kom dit där det är färre skotrar fick hon springa efter. Sedan fick hon åka själv i pulkan och det gick bra det också.


Jag, Fia och Chansa tog en promenad till utkiksplatsen för att fota lite. Tyvärr hade det börjat snöa lite, så bilderna blev inte speciellt bra.



Thea kom dragandes med Frasse sittande i pulkan med sin egen pulka i knät.

I fredags blev det skidåkning, på längden för mig och Chansa och utför för alla andra. Det var första gången jag åkte skidor med Chansa och det gick sådär. Först testade jag om jag fortfarande kunde åka skidor och det kunde jag. Chansa var dock skeptisk till framför allt stavarna. Hon fattade inte heller att hon skulle springa framför mig, utan hon kunde dra en liten bit, men sedan vände hon om till mig. Men med lite träning så gick det faktiskt bättre och bättre.

En sur kille efter några timmar i slalombacken.

Mys med mallen efter att ha tvättat hennes sår efter hundbettet. Det såg fint ut när vi åkte, men både på torsdag och fredag rev hon upp såret så att det blödde. Det såg dock ändå rätt fint ut och var inte infekterat eller så och igår och idag har det inte blött alls.

Lördag förmiddag och Chansa väntar otåligt på att vi ska bli klara för dagens skoterfärd. Eftersom skoterleden dit vi skulle var livligt trafikerad fick hon sitta i pulkan, men när vi väl kom fram åkte jag och Fia en sväng för att hon skulle få springa av sig lite grann efter skotern.


Någon hade gjort en rutschkana genom ett överhäng av snö på stället vi var och det var kul för både barn och vuxna (ja, jag vågade mig på att testa och det var kul)

Frasse åker rutschkana.

Sedan fick Chansa återigen roa barnen med att dra dem på bobben (och jag tror att det roade Chansa också). På fjället passade det också att släppa henne lös så att hon fick lite mer fart. Tyvärr var det lite mulet, så bilderna blev inte speciellt bra.

Idag på förmiddagen packade vi och gick sedan till Jocke och Lotta för att göra lunch; som synes blev det hamburgare. Eftersom vädret var fint åkte vi sedan också en sväng med skotrarna så att Chansa skulle få springa av sig lite. Hon älskar verkligen att springa efter, fast idag hade hon inte riktigt samma ork som tidigare. Jag njuter av att se henne sträcka ut efter eller bredvid skotern och kan inte låta bli att häpna över hur snabb hon är.

Sedan åkte vi hemåt och på vägen hem hämtade vi också upp Lyle hos Jonas. Nu ligger båda hundarna och sover mycket djupt (och det ska jag också snart göra). Jag tror att de båda har fått så mycket motion de här dagarna att de förtjänar en vilodag i morgon. Det kan jag också behöva.

Inga kommentarer: