söndag, maj 08, 2011

Ett tag sedan jag bloggade

Nu är det en hel vecka sedan jag bloggade sist. Det beror inte på att veckan varit händelselös, utan mest på att jag inte haft tid eller ork att blogga. Vi har väl inte heller gjort något särskilt, utan mest jobbat, promenerat, cyklat och tränat som vanligt. I tisdags tränade jag och Chansa lydnad på fotbollsplanen med Susanne och Jackpot. Chansa var dock väldigt mycket uppe i varv och det var svårt att få något vettigt gjort. Susanne har skaffat marshallhållare för att lära in framförgåendet och jag testade även lite med Chansa. Det funkade dock inte att lägga godis på dem, så istället klickade jag och gav godis när hon duttade på dem med nosen.

I onsdags cyklade jag och Chansa upp till onsdagsträningen på klubben. Jag cyklade upp lite tidigare för att få en chans att träna innan det blev för mycket folk. Vi var inte ensamma där, men det var i alla fall inte fulla planen med folk och hundar. Träningen med Chansa gick mestadels bra. Jag har börjat använda externbelöning på läggande under gång för att lösa att hon lägger sig snett, nästan så att hon slänger sig framför mina fötter. Med externbelöningen blev det mycket bättre.

Jag lånade också Susannes marshallhållare och fortsatte med framförgåendet. Att dutta på dem med nosen var inte svårt för henne att fatta och det funkade även om jag stod en bit ifrån. Jag tror på att använda en nostarget för att lära in framförgåendet, men jag kan inte hitta de gamla radioantennerna som jag tidigare använt som targetpinnar, så jag får väl också skaffa mig marshallhållare.

När det var platsliggning med skott stod jag och Chansa på planen bredvid. Vid första skottet fick hon sitta och hennes enda reaktion var att vrida på huvudet åt det håll skotten kom ifrån. Vid andra och tredje skottet blev hon totalt uppjagad av att en kvinna kastade boll till sin flat precis när det smällde, men vid det fjärde skottet la jag henne och eftersom kvinnan med flatten gått längre bort låg hon kvar och reagerade inte alls på skottet.

Det känns inte som att hon har några problem med skotten. I veckan har jag också fått veta att jag och Chansa kommit med på MH. Det blev ju ett extra MH eftersom det var så många anmälda, så vi kom med den 15:e. Jag längtar verkligen efter att göra MH med egen hund!

I fredags cyklade jag med Lyle till skogen, lekte och tränade lite och la sedan ett spår till Chansa på fotbollsplanen. Sedan cyklade jag en sväng med Chansa, tränade lite lydnad och sedan fick hon gå spåret, så då legat ungefär en timme. Det blåste ganska mycket eftersom det var så öppet på fotbollsplanen, så det var inte så enkelt. Hon tappade spåret några gånger och gick då i cirklar för att hitta det igen. En gång när hon gjorde en cirkel missade hon en av skogspinnarna jag lagt ut, men den andra hittade hon liksom bollen i slutet.

Igår jobbade jag, så det blev bara en kort koppelpromenad med båda hundarna på morgonen och sedan en till kort koppelpromenad på kvällen. Idag har jag också jobbat, dock inte hela dagen, men jag var trött och lite lat så jag har bara cyklat en sväng med Chansa och tränat ett kort pass lydnad med dem båda två.

Det var dock inte så kul att cykla med Chansa, eftersom det ligger krossat glas precis överallt. I en gångtunnel låg det krossat glas utspritt över hela gångtunneln så det gick inte att cykla runt det. Eftersom jag inte såg det förrän vi var mitt i allt glas var det bara att cykla vidare och hoppas på att Chansa inte skulle skära sig och att jag inte skulle få punktering på cykeln. Både Chansa och cykeln klarade sig, men det är verkligen inte roligt med allt detta glas överallt.

Inga kommentarer: