fredag, maj 13, 2011

Fullt upp

Sommarvärmen jag skrev om i måndags varade bara en dag; resten av veckan har det varit soligt, men kallt. I onsdags var jag domare på Lydnadscupens första deltävling och jag var glad att det bara var 5 hundar i lydnadsklass I som anmälde sig, för det var verkligen kallt att stå ute på planen.

Jag cyklade upp i god tid för att hinna träna med Chansa, men det blev inget av med det eftersom jag började prata med folk. Istället tränade jag när jag var färdig med lydnadscupen och hade värmt mig med en kopp te. Jag tränade fritt följ och läggande under gång och båda momenten går verkligen bra just nu. Det som hon har svårt för är att vara stilla, så framöver måste vi verkligen träna på platsliggning om vi ska kunna börja tävla någon gång.

Igår började jag min valpkurs och eftersom Chansa fick följa med på onsdagsträningen tyckte jag att det var Lyles tur att hänga med (jag vågar inte ge mig på att cykla med dem båda två). Jag tyckte också att Lyle är den hund som ger mest trovärdighet åt mig som instruktör :-)

Eftersom det var första gången blev det mest teori, men vi gick även en liten aktiveringspromenad i skogen. Lyle fick följa med och visa lite olika aktiveringsövningar. Det verkar vara många roliga hundar i gruppen. Lite lustigt var det också att alla hundar i gruppen är svarta. Några hade lite vitt på sig, men mestadels var de svarta. En liten pudel/bichon frisé-blandis gick fram och nosade på Lyle och han, som inte ens gillar andra hundar, blev alldeles förälskad och gjorde lekinviter, pep och gnällde. Det var faktiskt lite gulligt.

Idag har jag inte gjort mycket med hundarna. Jag har dock haft ganska mycket att göra själv. Bland annat har jag hårdpluggat lydnadsregler, speciellt elitreglerna, eftersom jag ska bakdöma i morgon. Nu är det dock Så ska det låta och sedan senaste avsnitten av Big Bang Theory, Grey's Anatomy och Bones som gäller tills det är dags att sova, vilket jag ska försöka göra lite tidigare än vanligt så att jag orkar med. Jag har jobbat nio dagar i sträck nu och det känns...

Inga kommentarer: