lördag, maj 28, 2011

Ledig helg!

I torsdags hade jag valpkurs och det blev Chansa som fick följa med, trots att hon löper. Jag cyklade upp i god tid för att hinna träna lite innan och det hann jag. Chansa fick hjälpa till att demonstrera hur man tränar kontakt och hon skötte sig riktigt bra. Det kanske kan tyckas onödigt att ta med en löptik på kurs, men det var ingen som hade några problem med sina hanhundar och det var bara en som visade lite intresse för henne (fast ägarna märkte det inte). Jag hade även Myrrha med på kurser när hon löpte och det funkade bra, så länge jag inte talade om att hon löpte.

Jag stannade också kvar och tränade lite efter kursen. Träningen gick bra, t o m platsliggningen. Hon låg 3 minuter medan hon hade ryggen mot lilla planen, där Susanne och Jackpot tränade inkallning och sedan 2 minuter med huvudet vänt mot lilla planen där Jackpot tränade framåtsändande.

I helgen skulle jag egentligen ha hållit en klickerkurs på pudelklubben, men eftersom det blev en massa strul så blev kursen uppskjuten till hösten och vips så hade jag en helt ledig helg. Jag kan inte minnas när det hände senast! Det passade dessutom ganska bra eftersom Erik och barnen är hos mamma och vi skulle dit och äta middag. Eftersom jag inte behövde åka hem på kvällen kunde jag stanna kvar och dricka vin och Jägermeister och spela spel efter middagen.

Det blev förstås ingen sovmorgon att sova på mammas soffa. Liam vaknade i ottan och sedan blev det mer och mer livat allt eftersom fler steg upp. Chansa har fått spendera en hel del tid i buren eftersom hon löper och jag ville hålla henne borta från Ecco, som blev alldeles till sig för att hon löper.
Liam och Isabell.

Liam äter havrekuddar.

Ecco.

Idag gick jag en skogspromenad med hundarna och passade även på att lägga ett spår till dem. Lyle fick ett ca 300 m långt spår med en kong i slutet och Chansa fick ett ca 500 m långt spår med två skogspinnar + en kong i slutet. Lyle fick frispåra sitt spår och eftersom jag såg honom i stort sett hela tiden eftersom det var ganska öppet så såg jag att han spårade mycket bra, trots det höga tempot.

Chansa har nog aldrig gått ett så långt spår, men hon spårade väldigt bra. Den första pinnen markerade hon väldigt tveksamt, men jag belönade med både lek och godis, så nästa pinne plockade hon väldigt fint. När jag la ut Chansas spår såg jag en hare springa en bit bort i skogen och jag var tvungen att lägga hennes spår över harspåret. Där fick hon lite problem och följde nog harspåret en liten bit, men vände sedan om och snurrade lite tills hon hittade rätt spår.

Full fart, som vanligt.

Hundarna busar.

Världens två finaste hundar.

Chansa väntar på godis för en snabb inkallning.

Lyle springer mest framför fötterna och hoppas att jag ska kasta en boll eller något.

Lyle har hittat kongen i slutet av sitt frispår.

Min duktiga spårhund.

Efter att ha spårat hittade hon ett vattenhål.

Varför nöja sig med att stå på kanten när man kan kliva ner helt och hållet?

Världens snyggaste malle (selen har hon på sig för att den var jobbig att bära på när jag inte hade någon ryggsäck med mig).

På eftermiddagen åkte jag hem till stan igen och det ska bli så skönt med en lugn, ledig kväll med filmtittande och godisätande och sedan sovmorgon i morgon.

Inga kommentarer: