söndag, juni 05, 2011

Jobb

Idag jobbade jag och eftersom Adam inte var hemma så fick Chansa följa med på jobbet. Eftersom jag inte behövde gå någon promenad med henne innan jag började jobba klockan 12 så kunde jag och ta sovmorgon och det var välbehövligt. Jag cyklade också till jobbet i god tid för att hinna stanna och träna lite med Chansa.

Träningen fick jag dock lägga ner. Hon var så flåsig efter cykelturen att hon inte riktigt kunde koncentrera sig, så jag nöjde mig med att träna platsliggning och sittande. På jobbet uppförde hon sig riktigt bra. Den stora fördelen med henne är att hon är mycket tystare än Lyle, som skäller på ljud utanför, när någon kommer o s v. Det kan dock hända att hon piper lite grann när hon får ligga utanför toan bakom kompostgaller.

Men idag var det ju fint väder så vi har suttit rätt mycket ute på altanen och då har hon förstås fått vara med. Jag hade kameran med och medan jag fotade de enda stackars blommorna i blomrabatten passade hon på att busa lite med kottar på gården.

Efter middagen gick vi också en promenad i det vackra vädret och då fick hon förstås också hänga med. Det var första gången hon följde med på en promenad med rullstol och i början var det inte så enkelt att hålla kopplet i ena handen och styra rullstolen med den andra. Men på hemvägen hade hon lugnat sig lite och det gick mycket bättre. En promenad till Morö Backe centrum och tillbaka var nog ett ganska lagom för en första promenad med rullstol. Hon kommer ju antagligen att följa med fler gånger i sommar så det är lika bra att börja lära henne att gå ordentligt vid rullstolen. På vägen till Morö Backe centrum lyckades jag tappa mitt Visakort, som jag hade stoppat i bakfickan men som tur var hittade vi det på vägen tillbaka.

Chansa ligger platsliggning bland maskrosorna.

Chansa ute på altanen.

Några få blommor växte i rabatten.

Chansa busar med kottar ute på gården.

Chansa är ju en väldigt vaken och nyfiken hund så hon sover inte så mycket när hon är med på jobbet (utom när hon varit med på nätterna, för då sover hon som en stock), så nu ligger hon och sover som en stock. Jag ska också strax gå och lägga mig, eftersom jag jobbar även i morgon. För det mesta brukar jag inte bry mig om att jag jobbar när alla andra är lediga, men den här långhelgen har känts tung eftersom jag inte varit ledig en enda dag. Det känns som om jag behöver semester snart, men det är ett tag kvar eftersom jag inte ska ha semester förrän i augusti (förutom att jag är ledig på Tåmelägret, men dit åker jag ju inte för att vila; det är jobbigare än man tror att träna hund från morgon till kväll och sitta i puben på kvällarna).

Inga kommentarer: