söndag, juni 12, 2011

Junitävlingen

Det har varit en hektisk helg, men nu är i alla fall junitävlingen över. I fredags kväll var det lydnadstävling och när jag på förmiddagen fick återbud av en av tävlingsledarna blev det lite panik med att försöka hitta en ny. Men det löste sig, dock kunde jag tyvärr inte bakdöma något vilket var synd. Det var inte så många tävlande, men trots det blev det ändå en ganska lång kväll så när jag kom hem och hade rastat hundarna (som för en gångs skull fick stanna hemma) var det väldigt skönt att lägga sig i sängen.

Sedan blev det att stiga upp tidigt på lördag morgon för att vara på klubben före kl 7. Lyle fick stanna hemma, men Chansa och jag cyklade upp i värmen. Det var väldigt varmt redan vid den tiden och varmare blev det. Värmen ställde till det för många hundar, det var t ex bara 3 av 14 elitspårhundar som kom tillbaka från skogen för att göra lydnaden och det är ju alltid lite tråkigt.

Jag skulle egentligen bara ha varit på klubben och övervakat saker och ting, d v s latat mig, eftersom vi skulle ha två "praktikanter" från en annan klubb som skulle göra sin praktiktjänstgöring som tävlingsledare. Men den ena kunde inte komma, vilket innebar att jag fick göra en del uppgifter som praktikanten skulle ha gjort, t ex vara tävlingsledare på platsliggningen och uppletandet. Fast jag gillar att vara tävlingsledare på uppletandet, så det gjorde absolut ingenting. Det blev ändå en massa tid över medan spårhundarna och rapporthundarna var ute i skogen, så jag hann både med att fika och prata tillsammans med Frida och träna lite lydnad med Chansa. Det sistnämnda gick dock inte så bra; tydligen kan en liten malle bli lite vimsig efter en stunds träning i 30 graders värme :-)

Idag cyklade jag och Chansa upp på klubben så att vi var där tjugo i sju. Chansa är visserligen med på allt jag hittar på vilken tid på dygnet det än är, men det märks att hon är ganska morgontrött. På vägen till klubben är det en uppförsbacke som jag brukar låta henne vara draghjälp uppför, men när vi cyklar på morgonen så hjälper hon inte till det allra minsta.

Det var mycket svalare idag än igår men trots det gick det inte så mycket bättre för hundarna som tävlade, tyvärr. Eftersom jag idag faktiskt var så gott som sysslolös, bortsett från att jag var domarsekreterare på lydnaden, gick jag med och tittade på Lena och Aijas sök och det såg riktigt fint ut. Synd bara på missarna i lydnaden, för uppletandet var också riktigt, riktigt snyggt.

Men det var i alla fall kul att det gick bra för några hemmaekipage under helgen. Anna och Basse vann lydnadsklass I med 186 poäng på fredagen och vann elitspåret igår och idag blev Jenny och Hades uppflyttade till högre klass spår.

Chansa fick vara med och valla uppletanderutan, men annars har hon inte fått göra så mycket idag. Men det är tydligen alldeles tillräckligt att vara med och titta och få träffa folk, för Chansa var helt slut när vi kom hem i eftermiddag. Och hon hade ju lyxen att få ligga och slappa hela kvällen, men jag hann med en dusch och några minuters slappande i soffan innan det var dags att cykla till Morö Backe för att jobba resten av kvällen.

Inga kommentarer: