lördag, juni 04, 2011

Sommar?

Nu är det juni och jag börjar undra när det egentligen ska bli sommar. Det är strålande solsken, mulet, blåst och regn om vartannat. Ja, blåser gör det förstås mest hela tiden; det enda som varierar är hur mycket det blåser. Idag har det blåst något fruktansvärt och jag har hört att det till och med dragit fram tromber på vissa ställen och fällt träd och orsakat strömavbrott.

I onsdags var det dock en riktigt fin sommarkväll. Det var ingen onsdagsträning eftersom det var medlemsmöte och temakväll om rallylydnad, men jag cyklade upp i god tid för att hinna träna lite med Chansa innan. Vi var där i väldigt god tid så vi hann både med att träna och sitta på altanen och prata i den härliga sommarvärmen. Chansa var helt fascinerad av Pernillas lilla bebis, medan jag var mest fascinerad över hur försiktig hon faktiskt kan vara.

I torsdags jobbade jag hela dagen och när jag kom hem var jag så trött och hade så ont i kroppen att jag inte orkade göra något med hundarna utöver rastningarna. Igår var jag ledig på eftermiddagen och ville helst gå en promenad med hundarna i skogen, men för en gångs skull valde jag faktiskt att göra det jag borde göra, nämligen städa.

Chansa låg ute på gården och tuggade på ett märgben medan jag städade.

Idag har jag jobbat hela dagen och när jag kom hem var jag väldigt trött och ville helst bara sätta mig i soffan och slappa. Men jag tog mig i alla fall i kragen och gick en promenad med Chansa (Lyle åkte till mamma igår). Min arbetskamrat Birgit hade berättat om en cruising de skulle vara med på, så jag tänkte att det skulle vara ett lämpligt mål för promenaden.

Chansa poserar på den nya bryggan med fontänen i bakgrunden (det blåste så mycket att vatten från fontänen stänkte på mig när jag gick över Viktoriabron på den bortre gångvägen!)

Efter att ha tittat lite på bilarna och pratat med lite folk på Nordanå gjorde jag ett godisträd till Chansa. Den här godisen hade fastnat och då provade hon på flera olika strategier för att få tag på den, t ex att gnaga, slicka, krafsa med tassarna och skälla.

Det här trädet på Nordanå är helt perfekt som godisträd- lätt att sätta godis i barken och går bra att klättra i.

En fågelmamma med en kull ungar under vingarna.

Knäppmallen.

Chansa tappade en av sina kongar i älven och blev lite upprörd. Till skillnad från Lyle är hon lätt att få att komma med utan grejen (han blir helt fixerad vid att få tag på den), men när vi gått en bit började hon stanna och titta bakåt, precis som om det var någon som kom gående bakom oss som hon hade lust att sticka till. Först fattade jag inte vad det var med henne, men till slut kom jag fram till att det måste ha varit kongen hon ville ha.

Chansa fick också ta årets första simtur. Eftersom det är lite kallt och hon fortfarande löper ville jag inte att hon skulle bada för länge, men hon tyckte att det var kul att simma lite.

Badmonstret ruskar på sig.

Inga kommentarer: