tisdag, juni 07, 2011

Sök

Eftersom det var helgdag igår jobbade jag på dagen istället för på kvällen, vilket innebar att jag hann med ett pass sökträning. Det blev dock ganska stressigt att hinna hem från jobbet och ta sig till träningen, så jag hann inte äta middag först. Tur att vi inte var så många så att det inte tog alltför lång tid.

Chansa tycker verkligen att sök är skitkul och det tycker jag också. Vi gjorde några markeringsövningar (under vilka hon lyckades hugga hål på en hel tub mjukost, som inte ens var min) och sedan ett par hitta-övningar med lösrulle. Hon verkar ha fattat att hon ska hämta rullen hos figgen, men hon håller den lite väl löst så hon tappar den rätt ofta. Det kommer ju inte att vara något problem med den fasta rullen, men det stör mig ändå lite grann. Jag testade att kampa lite med rullen när hon kom med den och kanske det gjorde att hon höll lite bättre. Jag får testa lite mer med det så får jag se om det hjälper.

Jag och Chansa cyklade upp till TV-masten i värmen och hon svalkade sig genom att klafsa i ett dike och rulla sig i mossan.

Chansa väntar på att vi ska sluta pladdra och börja valla rutan. Foto: Anna Lindqvist

Figuranten leker in Yra till stigen.

Anna ska skicka ut Birka att hitta en figurant...

...som hon hittar och får leka med.

Chansa på väg ut att söka (och det är verkligen dags att jag skaffar ett riktigt snygg tjänstetecken åt henne så hon slipper låna Lyles fula)

Racermallen i full fart ut för att hitta figge. Foto: Anna Lindqvist

Full fart på väg in med rullen. Foto: Anna Lindqvist

Efter sökträningen är det gott med vatten, även om det är parasitvatten.

Idag har Chansa haft vilodag. Det har äntligen blivit riktigt fint sommarväder, så jag har t o m solat lite idag och hundarna fick vara ute med mig. Lyle skickade jag dock in efter ett tag eftersom han mest låg och morrade och skällde på ljud han hörde och folk som gick förbi. Chansa var dock tyst och snäll, tuggade på ett märgben och somnade sedan utsträckt på sidan.

Ikväll var det dags för fjärde träffen på valpkursen så jag och Lyle cyklade upp till klubben. Han är i mycket bättre form nu och har blivit smalare, förmodligen för att jag cyklat mer med honom på sistone. Vi tränade lite lydnad och lekte lite på agilitybanan innan kursen men sedan fick han sitta i Susannes bil medan jag höll kurs. Han är inte lika bra som Chansa på att sitta uppbunden och vara tyst. Lyle gillar ju inte andra hundar speciellt mycket, men två av hundarna på kursen blev han helt förälskad i. Den ena är en liten pudelblandis och den andra portugisisk vattenhund. Portisen är yngst på kursen, bara 5 månader, och Lyle tycker rätt bra om valpar (om det inte är mallevalpar) så det kanske är därför som han gillar henne så mycket. Men det är ändå kul att se att han faktiskt är riktigt snäll innerst inne.

Inga kommentarer: