söndag, juni 24, 2012

Midsommarhelgen

 Världens snyggaste midsommarstång, eller så inte.

Nu är Chansa och jag hemma igen efter midsommarfirandet. På torsdag eftermiddag levererade Matte min bokhylla från IKEA, hopskruvad och klar, och sedan åkte jag med honom till Furuögrund. Det blev kebabrulle till middag med Ida och Sami och sedan blev det några öl då också Per och Camilla kom förbi.

Därför blev det inte av att jag gjorde sillröran på kvällen som jag hade tänkt, så istället fick jag slänga ihop den på morgonen innan vi begav oss till fotbollsplanen för att resa midsommarstången, äta lunch och spela brännboll. Chansa fick också följa med. Hon fick sitta uppbunden medan jag spelade brännboll och det gick över förväntan. Hon var inte helt tyst hela tiden, men jag hade nästan förväntat mig att hon skulle skälla konstant när hon såg mig leka med bollar och springa. Och när jag skulle hämta henne så slet hon sig lös och kom mig till mötes, så i själva verket hade hon kunnat slita sig lös när som helst om hon hade velat!

Vi gick också ner till bryggan så att hon fick bada lite och när alla hade gått hem tränade vi lite lydnad på fotbollsplanen. Det gick dock inte så bra, för hon var inte riktigt i rätt sinnesstämning för lydnadsträning. På eftermiddagen blev det en båttur ut till stugan och sedan la jag ut ett spår till Chansa. Spåret fick ligga en timme och när vi skulle gå det fick vi sällskap av Malvina, som gjorde stor nytta som mjukosthållare då jag tappade mjukosttuben ett par gånger för att den inte fick plats i fickan. Chansa spårade bra och att vi hade någon med oss i spåret bekymrade henne inte det minsta, fast hon missade en pinne och slarvade lite i slutet (spåret var nog lite för lätt och hon spårade för fort).

 Frans i sin midsommarkrans.

 Chansa badar.

Chansa i båten.

Hon älskar inte att åka båt, men hon verkar i alla fall gilla det mer än hon gjorde förra året.

När vi kom tillbaka hade de flesta gäster dykt upp. Eftersom det var toppenväder hade vi dukat långbord ute, fast när vi hade ätit klart hade det hunnit bli lite kallt, så vi flyttade festen inomhus istället.

 Glad midsommar!

Det blev en mycket trevlig kväll och jag kom inte i säng förrän klockan tre. När det var som mest folk fick hon ligga i sin bur och jag tror att hon tyckte att det var väldigt skönt att ha ett eget litet ställe där hon kunde koppla av.

 Chansa i sin bur.

Chansa har lånat ut sin bur till Werner.

Kvällens märkligaste händelse var dock när jag, Malvina, Lisa och Lina gick en liten promenad med Chansa och träffade på grannen, som stod och strödde ut vitpeppar i häcken för att "hundar ska inte pissa i min häck för jag är allergisk mot hundar och det måste ni förstå".

På midsommardagen var jag, Chansa och Frans länge de enda som var vakna, så eftersom det var strålande väder var vi ute på gården och Frasse visade lite konster på studsmattan.
 Frasse gjorde en bomb...
 ...som han sprängde.

 Kikar på Chansa som vilar under studsmattan.

 Bakåtvolt.

 Står på huvudet.

Efter lunch åkte vi ut med båten, först till Långnäset och fikade och sedan till stugan där vi åt grillat till middag. På kvällen åkte de andra ut och fiskade, men jag och Chansa stannade kvar och hade det lugnt och skönt. De fick inte heller en enda fisk, så det kändes som rätt beslut att stanna hemma och gå en liten promenad och fota solnedgången.

 Chansa och alla barnen på bryggan.

 Sjön i kvällssol.

 Solnedgång.

Idag var det också fint väder, så jag, Fia, Matte och Jonas (och Chansa, förstås) gick en promenad runt ön och sedan åkte vi i land igen på eftermiddagen.

 Frasse var nöjd när han fick åka gummiring hela vägen från stugan.

 En trött Chansa i båten.

Chansa och jag åkte in till stan med Matte när han började jobba och nu är lilla fröken är helt slut. Hon har verkligen uppfört sig bra i helgen och det märks att hon har blivit lugnare. Hon har kunnat ligga stilla fast barnen har busat, både inomhus och utomhus. Det är bara med de minsta barnen man måste hålla lite koll, eftersom hon är alldeles för oförsiktig och hon klev rakt över Werner som kröp på golvet och knuffade omkull Ester. Men till och med Frans tyckte att hon har blivit snällare och idag försökte han övertyga Edvin om att han inte behövde vara rädd för henne.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter som att Chansa och Uzie är lika snälla men lite oförsiktiga kring de minsta barnen. Uzie råkade välta Mio några gånger när han var yngre och hon skulle förbi och han inte hann flytta sig i tid.
Härligt väder fick ni verkligen, vilken höjdarhelg ni verkar ha haft. Förstår om Chansa var trött när ni kom hem. Ser att buren kommit upp till dig också. Kram på er!