onsdag, juni 20, 2012

Semester

Min semester började ju i måndags och jag har verkligen haft semester också. Vi har alltså inte gjort speciellt mycket de senaste dagarna. I måndags var ju vädret faktiskt fint, så jag passade på att sitta lite i solen och läsa. Eftersom jag tyvärr inte har någon sol på uteplatsen på eftermiddagarna fick jag istället sätta upp solstolen på framsidan. Det är inte lika lugnt eftersom det rör sig mer folk och ungarna leker i lekparken, men Chansa fick ändå följa med ut och ligga bredvid. Jag trodde att hon skulle vara lite jobbig och skälla på folk som passerade, men hon uppförde sig faktiskt bättre än förväntat. Hon blev ganska stressad när barnen spelade fotboll, speciellt när de sparkade bollen mot oss, men efter en del påminnelser om att hon skulle ligga så låg hon faktiskt kvar och la sig till och med på sidan och somnade efter ett tag.

Igår var vädret betydligt tristare, så vi slappade mest i soffan med en bra bok. Fast vi gick ut och tränade lite lydnad på grusplanen här utanför på kvällen. Det gick ganska bra, ända tills det kom en katt som inte hade vett att hålla sig på avstånd. Då fick hon väldigt svårt att koncentrera sig, men hon gjorde inga försök till att dra efter katten i alla fall.

Idag tränade vi också ett pass på grusplanen under dagen och jag passade också på att träna metallapportering med en tumstock när jag funderade lite på var jag ska placera mina bokhyllor. På IKEA köpte jag en bokhylla att ha i sovrummet, men jag började fundera på om det kanske är synd att stänga in en ny snygg bokhylla där. Det kanske är bättre att ställa den i vardagsrummet och ställa de bokhyllor som står där i sovrummet istället? För att ta reda på om de ens skulle få plats var jag tvungen att mäta och Chansa var väldigt nyfiken på tumstocken och eftersom jag har en fin tumstock i metall tyckte jag att det var lika bra att träna lite apportering. Hon gillar egentligen inte att apportera metallföremål, men denna gick bra (t o m så bra att hon kunde tugga lite på den).

Chansa apporterar tumstocken.

I kväll har vi förstås varit på onsdagsträningen. Det var ganska mycket hundar på planen och jag var lite tveksam till att koppla lös mallemonstret eftersom hon ju haft lust att dra till andra hundar, men jag bestämde mig för att ge henne en chans. Och det visade sig att hon klarade av det mycket bra. Hon visade inga tendenser till att dra till någon annan. Jag hade dock svårt att lita helt på henne och högg tag i halsbandet när det kom en boll flygande framför oss, men eftersom hon inte haft en tanke på att dra tittade hon bara  på mig och undrade vad jag höll på med.

Att ligga stilla är dock inte hennes starka sida. Hon låg visserligen superfint på den gemensamma platsliggningen, men när det rör sig mycket runt omkring går det sämre. Fast jag tyckte ändå att hon var riktigt duktig som låg när Jenny kastade en apportbock i hennes riktning och Mille sprang och hämtade den, även om det krävdes en påminnelse, men när Mille drog ett litet ärevarv med apporten blev det ändå lite för svårt för henne. Vi måste verkligen träna mer på passivitet i röriga miljöer. Det funkar bra när jag också tar det lugnt, t ex sitter och fikar, men inte när det händer saker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mäh, bilder på bokhyllorna så man får tycka till! Smakråd is me. :D