tisdag, juni 05, 2012

Regn och rusk

Vädret är verkligen dystert och deprimerande just nu. I lördags var det en riktig höststorm med regn och blåst. Jag jobbade hela dagen, men även om jag inte hade gjort det hade det inte blivit någon långpromenad. Jag brukar inte bry mig om regn, men blåst gillar jag inte, särskilt inte när det blåser stormvindar. Dock passade jag på att träna lite lydnad när jag kvällsrastade Chansa vid halv tolv. Vi körde lite fritt följ och läggande och det gick bra. Att det var blött i gräset brydde hon sig inte om.

I söndags blåste det också ordentligt, fast något mindre än kvällen innan, och regnet bara öste ner. Det var inte särskilt roligt att stiga upp strax efter klockan sex på morgonen, titta ut och se vädret och veta att man ska vara ute hela dagen. Jag var testledare på vårt MH och jag var genomblöt redan efter första hunden. Dock minskade regnet något efter lunch och det var jag tacksam för.

Chansa fick sitta i en kurslokal, instängd bakom kompostgaller. Det brukar funka bra när jag inte är inom syn- eller hörhåll, men då hon ser/hör mig skäller, gnäller och piper hon ofta. Men i söndags hörde jag inte ett enda ljud från henne och Torsten frågade vad jag gjort med hunden eftersom hon höll käften.

Och det var inte bara när hon var instängd som hon uppförde sig bra. När vi var klara fick hon vara lös och följa med ut och riva banan. När jag sedan gick in igen var Ella inne i stugan, så jag la Chansa och där låg hon jättesnällt medan jag stökade på med annat. Jag var så imponerad av henne, för hon har ju verkligen haft svårt att vara lugn i närheten av andra hundar. Men hon låg till och med kvar när Ella gick fram och nosade på henne!

I kväll har jag haft sista lydnadstillfället på appellkursen, så jag och Chansa cyklade dit så att jag skulle ha lite tid till att träna lite innan. Vi blev dock lite sena, så vi hann inte med något långt lydnadspass, fast hon fick också komma ut och visa läggande och lite detaljer i fria följet för mina kursdeltagare. Hon fick också demonstrera budföring och det gjorde hon mycket bra. När vi hälsat på mottagaren och ställt upp för att skicka gick Annika och Kurri förbi strax bakom mottagaren, men trots det var Chansa fokuserad på mottagaren och sprang dit hur bra som helst utan att bry sig om Kurri. Hon sprang också tillbaka till mig och tillbaka till mottagaren en gång till utan att bry sig, men när budföringen var avslutad och jag inte gav henne någon annan uppgift drog hon iväg till Kurri.

Nu ligger hon på rygg i soffan och sover. I morgon ska vi ta en mycket efterlängtad sovmorgon (i alla fall har jag längtat efter det) eftersom jag faktiskt för en gångs skull är helt ledig. Det verkar också som att vädret ska bli ganska bra i morgon, så det blir förhoppningsvis en bra dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Här regnade det två dagar i sträck, fredag och lördag. Helt.utan.avbrott. :-| I lördags var det så illa att ingen ville vara ute, minst av alla Uzie - men eftersom jag hade Tottas två tjejer här så var jag TVUNGEN att gå anständiga rastningsrundor åtminstone. *suck*
Vad härligt att Chansa börjar bli lite tystare i vissa situationer, det är ju guld. Hoppas ni får bra väder i morgon så att ni kan göra vad ni vill hur länge ni vill. :-) Kram!