måndag, juli 02, 2012

Testat badleksaken

Nu verkar det äntligen som att vi ska få i alla fall lite sommar, för både igår och idag har det varit riktigt varmt. Det har väl inte varit strålande sol hela tiden, men solen har i alla fall visat sig långa stunder.

Igår satt jag ute i solstolen på framsidan och läste en stund, men det var så varmt och fuktigt att jag inte orkade sitta där särskilt länge så jag satte mig på baksidan istället. Och trots att jag satt i skuggan och det blåste lite så blev det inte för kallt! Det borde väl vara ett sommartecken?

Eftersom det kändes nästan för varmt för en promenad så struntade jag helt enkelt i promenaden och cyklade istället en runda på 8 km på kvällen. Det var riktigt skönt ute då och eftersom jag cyklade var myggen inget problem heller. Strax efter att vi kom in började det dock regna ganska ordentligt.

Men i morse när jag vaknade sken solen igen, fast bland stora, mörka moln. Molnen försvann dock mer och mer under dagen och det har varit ännu en riktigt fin dag. Jag och Chansa tog en promenad till älven för att prova hennes nya badleksak. Den visade sig dock inte vara någon hit i vattnet. Den gick visserligen mycket bra att kasta och den flöt naturligtvis, men den låg så lågt i vattnet att hon hade svårt att se den.

Eftersom det är strömt i älven höll leksaken på att flyta bort när hon inte hittade den så jag fick slita av mig skorna och vada ut och hämta den själv (den var inte helt billig, så jag vill gärna ha kvar den). Det var dock djupare än jag trott så jag blev blöt ända upp till midjan och mobiltelefonen som jag hade i fickan på jeansshortsen blev lite fuktig. Som tur är har jag dock ingen sån där smart telefon som inte tål någonting, utan en helt vanligt dum telefon som tål en del så den klarade sig oskadd från äventyret. Efter det övergick jag dock till att kasta pinnar istället och badleksaken får helt enkelt bli en vanlig träningsleksak istället (vilket inte gör så mycket, för Chansa älskar den).

 Väntar ivrigt.

 Vill väldigt gärna att jag ska kasta.

 Badmonstret Chansa.

 Simmar och hämtar pinnar.

Rassar av sig 
(Frasse sa så i somras när Chansa skakade sig och jag tyckte att det var ett rätt bra uttryck).

Gillar mjukost :-)

Vi har också tränat lite lydnad idag. Vi har fokuserat på ingångar med apporten och det går framåt, fast det är väldigt svårt för henne att låta bli att tugga. Vi har också tränat en del på ingångar utan apport samt vänstersvängar. Framförgåendet har vi också hållit på och tragglat de senaste dagarna. Det vi kämpar med just nu är att hon ska fortsätta att gå framför mig en längre sträcka utan att vända sig mot mig. Just nu känns det inte som att vi gör så mycket framsteg. Hon går ut fint på "före", går framför mig ca 5-7 m, men sedan vänder hon sig mot mig. Om jag kommenderar "före" igen så fortsätter hon (fast vänder sig om igen efter 5-7 m), men jag vill ju få henne att sluta vända sig om och fråga. Just nu har jag dock slut på idéer på hur jag ska få henne att fatta det. 

Nu ligger hon i alla fall i soffan och morrar, skäller och sprattlar med benen i drömmen, den lilla sötnosen. Själv ska jag ta en kopp te, läsa en bra bok och sedan gå och lägga mig och hoppas på att det blir vackert sommarväder även i morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har också haft problem med framförgåendet, jag tror man får det "på köpet" när man har hunden lös som vi har och man ha vardagslydnad på dem på ett sätt som koppelmänniskor kanske inte har. Det är bara funderingar från min sida dock, men både du och jag har ju våra hundar lösa väldigt mycket - eller så är det en mallegrej OCKSÅ. Kram på er!