måndag, januari 09, 2006

Den stulna mackan

Till lunch idag gjorde jag rostade två mackor med rökt skinka och räksallad som jag käkade inne i vardagsrummet. Eller i alla fall hade jag tänkt äta två; i själva verket åt jag bara en och en halv. När jag hade ätit halva den första blev jag tvungen att gå ifrån en stund och när jag kom tillbaka stod Myrrha och knaprade på det sista av mackan. Jag blev mer förvånad än arg; det är typ bara fjärde gången eller nåt i hela hennes liv som hon stjäl från bordet.

Det var rätt kallt idag, i alla fall minst -15. Myrrha och jag gick en promenad på drygt en timme längs strandpromenaden, över Lejonströmsbron och sedan hem igen på södra sidan älven. Det var full fart på Myrrha, precis som det varit de senaste veckorna. Undrar vad det är som gör henne så här pigg? Hon är precis som
den där gången när hon fick högenergifoder på Tåmelägret. Jag kastade lite boll åt henne i djupsnön, vilket till slut resulterade i att vi blev en boll fattigare.

På grund av kylan valde jag att träna inne i parkeringsgaraget idag. Jag tränade sittande i grupp (fast ensam då förstås). Jag jobbar just nu med att få henne att sitta utan att titta sig omkring. Därför tränar jag på korta avstånd och klickar när hon suttit och tittat rakt fram en stund. Idag fungerade det väldigt bra. Jag tränade också på halter i fria följet och att skicka henne till konen, vilket också fungerade bra idag.

Det blev dock ett väldigt kort träningspass. Efter att jag kastat kongen rakt upp i taket så att den sedan landade i en pöl av kondensvatten tog hon kongen och sprang iväg mot utgången. Då förstod jag att hon hade fått nog. Jag vet sedan tidigare att hon inte alls trivs med att träna i garaget. Efter en stund därnere blir hon väldigt seg. Det är nog egentligen inte särskilt nyttigt att vara därnere. När vi kom ut busade vi en stund i kylan in vi skyndade oss in till ett varmt bad (för matte) och en mjuk fåtölj (för hunden).

Inga kommentarer: