onsdag, april 08, 2009

Första onsdagsträningen utomhus

Just nu sitter jag och skriver med stelfrusna fingrar efter att just ha kommit hem från klubbens första utomhusträning. Eftersom snön ligger djup uppe på klubben så höll vi som vanligt till på bilprovningen. Det var förvånansvärt mycket folk, ca 30 personer varav flera hade fler än en hund. Jag är mycket imponerad över hur bra Lyle uppförde sig bland alla hundar. Han brydde sig i stort sett bara om mig (och Imsa, som löper) och det gick jättebra att träna mitt bland alla andra hundar. Jag la också Lyle på den gemensamma platsliggningen och det gick jättebra, trots att det var med okända hundar. Fast jag gick inte så långt ifrån så här första gången utan stod bara någon meter ifrån honom.

Igår fyllde jag år och på eftermiddagen åkte jag till mamma där jag fick en god middag och tårta. Lyle var rätt nöjd med att åka dit också eftersom Adam gick ut på gården och kastade boll med honom. Tungan hängde långt ner när han kom in igen och han flåsade till och med i sömnen.

I veckan har jag som vanligt haft Aija på dagarna. Vädret har varit ganska trist så vi har inte ens gått några särskilt långa promenader. Fast i måndags var vädret helt okej, så jag hade kameran med mig ut på promenaden.

Aija springer.

Hundarna hoppas på att jag ska kasta snö åt dem.

Aija

Lyle

I måndags kväll hade jag klickerkurs, men innan kursen träffades jag och Lena på 33:an och tränade lite. Det gick ganska bra, men Lyle var lite övertänd och hade lite svårt med att hålla positionen i fria följet. Lyle fick också vara med en hel del på klickerkursen eftersom kursdeltagarna ville se hur några olika grundfärdigheter ska se ut. Dessutom visade jag lite med honom hur man kan använda target, så Lyle fick också chansen att visa upp sitt favoritmoment rutan steg för steg.

1 kommentar:

Maria sa...

Grattis i efterskott! :)