söndag, april 05, 2009

Vad är det för fel på folk?

Sötaste killen i solen

Just nu är jag förbannad och upprörd. Jag gick nyss ut med Lyle för att träna lite på fotbollsplanen här bredvid, men när jag var på väg dit kom en lös hund runt gathörnet. Jag har träffat på den förut och vet att den precis som Lyle är en border collie-blandning och i likhet med Lyle så har den också en tendens att stirra ut andra hundar. Till skillnad från mig så tillåter dock den hundens matte att hunden både stirrar och lägger sig ner, för att sedan göra utfall när man passerar. Det har hänt flera gånger när vi har mötts med kopplade hundar.

Men nu var den hunden lös och när den fick syn på Lyle så ignorerade den totalt alla stanna-kommandon och flög på Lyle. Lyle försvarade sig, men han ville ju egentligen inte slåss så det blev bara en ganska halvhjärtat slagsmål. Därför vågade jag mig på att ta tag i den andra hundens nackskinn och dra bort den. Då omriktade den och högg mot ansiktet, men kom inte åt eftersom jag höll den i nackskinnet på armlängds avstånd. Då bet den mig i armen istället och eftersom ägaren inte gjorde minsta lilla insats för att komma och koppla sin hund så släppte jag den för jag hade inte lust att stå och bli tuggad på av hennes hund. Men jag skrek och sparkade efter den för att hålla den på avstånd medan jag tog hand om Lyle, som bara stod och tittade på. Jag sa åt ägaren till den andra hunden att hålla hunden kopplad (fast jag sa det med något fler och fulare ord...), men trots det gick hon vidare med hunden okopplad (det verkade som att hon inte lyckades få fast den, men det tycker jag bara är ännu större skäl att hålla hundj*veln kopplad!).

Lyle tog det hela ganska bra och det funkade bra att träna med honom efteråt. Men det blev ett ganska kort träningspass för jag kände mig för uppjagad för att kunna träna effektivt. Jag är ganska tolerant om hundar kommer fram och vill hälsa eller leka, men INTE om de är aggressiva. Och vad är det för fel på folk som inte gör något när deras hund hoppar på en annan hund? Skulle Lyle hoppa på en annan hund så inte f-n skulle jag bara stå bredvid och titta på!

Förutom den här händelsen har vi dock haft en ganska bra dag idag. Jag skulle vara på klubben klockan nio för att examinera de blivande instruktörerna på allmänlydnadspasset, så jag och Lyle promenerade dit. Det var skönt med en morgonpromenad, men sedan blev det nog lite tråkigt för Lyle. Han har mest fått ligga instängd i klubbstugan medan jag var ute och tittade på de andra hundarna, förutom när han fick vara med som störning vid momenten kvarsittande med störning och sitta tyst i bil. Men när jag examinerat (och godkänt) alla blivande instruktörer promenerade vi hem igen. Det var ju soligt och fint väder idag, så jag passade på att fota lite grann.
Jag tar den!

Observera frisyren.

Lyle mitt i ett snömoln

Full fart efter bollen

Full fart tillbaka med bollen

Inga kommentarer: