torsdag, april 23, 2009

Många böcker blir det

Nu är det ett tag sedan jag skrev, vilket dels beror på att jag haft lite krångel med Internet hela veckan och dels på att jag inte har så värst mycket att skriva om. I måndags kväll höll jag klickerkurs och det var riktigt roligt. Vi jobbade mer praktiskt den här gången och det var så kul att se vilka framsteg hundarna gjorde. Lyle fick mest sitta i en hage av kompostgaller och titta på, men fick också demonstrera ett par moment.

Jag gick iväg till 33:an i god tid för att hinna träna lite själv innan kursen, men på vägen dit träffade jag Susanne, Nikkie och Jackpot så Lyle fick leka lite med Jackpot istället. Fast jag hann faktiskt också träna lite grann innan kursen. Det har inte blivit så värst mycket träning på sistone så Lyle var riktigt sugen på att träna.

Igår var det onsdagsträning och jag var ansvarig, så jag hann inte träna själv. Lyle fick mest sitta i bilen och titta på medan jag hjälpte andra med deras hundar. Fast på slutet fick han komma ut lite, men det blev ingen träning. Det har ju varit väldigt mycket folk på de två onsdagsträningar vi har haft hittills, trots att det varit ganska kallt (i alla fall har jag frusit hur mycket som helst) förutom igår Därför ville vi i onsdagsgruppen belöna de tappra onsdagstränarna genom att bjuda på varmkorv med bröd. Det blev väldigt uppskattat.

I morse steg jag upp ganska tidigt och gick en promenad till Lejonströmsbron och över på andra sidan på tillbakavägen. Det är ganska skönt att vara ute på morgonen eftersom det inte är så många andra ute då. Det var dock en hel del fåglar i älven.





Vid lunch gick jag och Lyle in till stan. Han fick vara i Jonas lägenhet medan jag åt lunch på stan med mamma, Agneta och Sandra. Vi åt på Balzac och maten (och salladerna) var riktigt god. Det blev också en hel del hundsnack vid bordet och förhoppningsvis kommer jag att träna lite grann med dem och deras träningsgäng medan jag bor hos syrran.

På eftermiddagen flyttade jag, Fia och Matte alla mina möbler från Jonas lägenhet till Lappvattnet. Lyckligtvis fick vi med allt på släpen i en sväng, men det var inte helt lätt. Jag tyckte inte att jag hade särskilt mycket möbler, men det tog sin lilla plats ändå. Det mest jobbiga att flytta har nog ändå varit mina böcker. Jag har nämligen en hel del böcker. Jag slängde inga böcker när jag flyttade ihop med Jonas och har inte slängt några som jag köpt sedan dess och jag vägrar slänga några nu heller (med undantag för mina Harlekinromaner, som faktiskt åkte i soporna- det är ju inte så att jag kommer att läsa om dem och inte vill jag ha dem i bokhyllan heller). Det blev därför en hel del kassar och lådor med böcker och de väger ju dessutom en hel del.

Lyle var otroligt duktig medan vi bar alla grejer från lägenheten till bilen. Han var inte i vägen alls och sprang inte ut fast dörren stod öppen en stor del av tiden. När vi kom till Lappvattnet hade han dock en del spring i benen, så det blev lite bollkastning med honom före och efter middagen. Fast det har nog varit ganska tröttande för honom ändå idag, för nu ligger han och sover som en liten gris.

Inga kommentarer: