lördag, mars 20, 2010

Första badet

Jag har duschat Chansa en gång tidigare, men idag har jag badat henne ordentligt med schamponering (dock använder jag såpa och inte schampo eftersom jag tycker att det är mycket bättre). Anledningen till badet var att Chansa just nu är i någon sorts kiss- och bajsålder (jag börjar bli mer och mer övertygad om att även valpar går igenom en sådan).
Den tar sig uttryck i att hon äter gul snö och -ännu värre- bajs. Speciellt Lyles bajs och helst direkt från källan. Lyle är måttligt road av att inte få bajsa ifred, så numera släpper jag inte Chansa lös förrän han har gjort sitt.

Hon är också mycket fascinerad av att se honom kissa och är ofta mycket närgången, vilket var den egentliga anledningen till dagens bad. Hon luktade kiss, vilket säkert beror på att han har kissat på henne. Badandet gick jättebra och hon stannade till och med i badkaret när jag gick för att hämta kameran. Det var dock lite svårt att få henne helt blöt eftersom pälsen är rätt så tjock.
Så här söt var hon i alla fall:

Chansa i badkaret.

Skakar sig

Blir torkad

Efter badet blev hon helt galen och for runt som en eldboll, som Adam sa en gång, vilket för en liten malle innebär att ta genvägen över möblerna (och då helst hoppa på armstöden och springa över soffryggen, för varför göra det enkelt för sig?)

Igår var jag ledig på dan och då passade jag på att ta en promenad till Studiefrämjandet för att lämna tillbaka nyckeln till 33:an. Tyvärr är det tveksamt hur det kommer att bli med lokalen i framtiden eftersom alla som varit där inte skött sig så bra och t ex rastat hundar i lokalen (vilket det absolut inte är meningen att man ska göra; lokalen är till för träning) och sedan inte ens torkat upp kiss och bajs efter sig. Det är ju inte kul att några få ska få förstöra för oss som sköter oss.

Chansa blev väldigt beundrad och jag fick höra att hon har så vacker färg, att hon är så proportionerlig och välbyggd med bra vinklar och kors och hon förutspåddes en lysande framtid i utställningsringen. Jag är inte helt övertygad om att en utställningsdomare håller med, men framför allt så kommer hon inte att få någon lysande utställningskarriär av den enkla anledningen att jag inte är ett dugg intresserad av utställningar (dock kommer jag kanske att ställa ut henne någon gång, men någon karriär som utställningshund har hon inte framför sig).
Jag är fullständigt nöjd med att jag själv tycker att hon är den vackraste mallen i världen.

Inga kommentarer: