torsdag, mars 04, 2010

Sol!

Idag har jag jobbat, så hundarna har fått vara ensamma hemma. För första gången har Chansa varit ensam (nåja, ensam med Lyle) en hel arbetsdag och det har gått jättebra. Jag hade väntat mig att hon skulle ha kissat inne, men det hade hon inte gjort. Det borde betyda att hon har sovit hela tiden, för när hon är vaken kissar hon med jämna mellanrum. Hon verkar heller inte orolig av att bli lämnad, varken när jag går eller när jag kommer hem.

I vinter har solen inte setts till mycket, men idag har jag återfått tron på att våren kommer. När jag kom hem från jobbet lyste solen fortfarande så jag gick en promenad med hundarna. Kameran hade jag med mig.

Busiga hundar i solen.

Snömonstret

Chansa äter snö

Lekfull Chansa.

I veckan har vi inte gjort speciellt mycket. Det har ju närmast varit snöstorm, så promenaderna har blivit korta. Det har inte heller blivit speciellt mycket träning så idag bestämde jag mig för att träna på nosduttar med Chansa. Hon provade det mesta: stå, sitta, ligga, skälla, hoppa samt kombinationer av ovanstående, men hon kom inte på att hon skulle prova att röra vid min hand. När hon hade försökt ett tag reste sig Lyle, som legat under köksbordet, och gick fram till mig och duttade mig i handflatan med nosen. Jag klickade och belönade för det och i nästa sekund så hade också Chansa duttat mig i handflatan. Efter att även hon fått klick och belöning för det så hade hon helt klart för sig vad hon skulle göra för att få godis. Hon är inte dum, min lilla mallefröken!

Hon har också blivit lite mindre argsint än tidigare. Idag grävde jag ut något skräp hon hittat ur munnen på henne och även om hon försökte komma undan blev hon inte arg och försökte bita mig som hon skulle ha gjort för en vecka sedan.

Det har blivit lite dåligt med bilder i bloggen på ett tag, vilket beror på att jag hade alldeles för mycket bilder på datorn så jag vågade inte flytta över bilderna från kameran till datorn innan jag bränt undan en del bilder som redan låg på datorn. Men när jag flyttade över dem hittade jag en del bilder som jag tog någon gång i mitten av februari:

Lyle väntar på att jag ska kasta snöklumpar.

Lyle och Chansa leker med kongen.

Springer och kampar om kongen.

Jag hittade också en liten film på mina söta hundar som leker:

Inga kommentarer: