tisdag, mars 16, 2010

Ny dator

På sistone har jag haft väldigt otur med elektroniska prylar. I torsdags när jag kom hem från jobbet hade Chansa tuggat sönder en nätverkskabel. Den gick visserligen bara till Adams X-box, så det påverkade ju inte mig så mycket. Men när jag sedan satte mig med datorn för att surfa lite så dog den. Eftersom det inte bara var hårddisken som var trasig, utan den behövde också nytt batteri och byta top case, så funderade jag på att köpa en ny men bestämde mig för att ge den gamla en chans till ett nytt liv.

Eftersom en helg utan Internet kändes outhärdligt lånade jag Adams stationära dator, som jag bestämde mig för att flytta till ett bekvämare ställe än under hans loftsäng. När jag gjorde det råkade jag komma åt något som gjorde att färgerna på skärmen blev alldeles konstiga. Och när jag la mig i sängen för att läsa en bok fungerade inte min alldeles nya sänglampa.

Igår gick jag till Jonas på hans jobb för att han skulle hjälpa mig att fixa datorn. Istället blev det tvärtom- han lyckades kortsluta den så att den blev bortom all räddning (i alla fall om man vill använda den som bärbar dator). Utan dator kan jag ju inte vara, så jag fick helt enkelt köpa en ny, med en del rabatt tack vare Jonas.

Jag älskar redan min nya dator. Nya datorer luktar så gott när man packar upp dem och min luktar fortfarande ny. Jag gillar de rundade hörnen och den känns bättre att skriva på. Det känns också att kunna bära datorn med sig utan att också släpa på en strömkabel. Dock har jag än inte hunnit föra över datan som jag har på back up-disken. Tyvärr är jag usel på att ta back up, så den här datakraschen innebär framför allt att en hel del bilder har gått förlorade. Jag har inget minne av att ha gjort någon back up sedan jag fick Chansa, så alla bilder på henne är borta (förutom de som jag lagt ut här i bloggen). Tråkigt, men jag har ju mig själv att skylla...

Här är i alla fall en del bilder som jag har tagit de senaste dagarna.


Våren är på väg.

Is är vackert.

Lyle och Chansa springer ikapp.

Ibland ser Chansa inte riktigt klok ut (och det är hon nog inte heller)

Hon gillar att ligga och tugga på pinnar.

Bus.

På vägen hem fick Chansa träffa den här kinesiska nakenhunden. Hon var väldigt skeptisk, för hon har aldrig sett en hund med kläder förut.

Men när hon väl insåg att den också var en hund gick det bra att leka med den.

Hon förtjänade också ett par tillsägelser av kinesdamen i lila tröja (tröjan är dock inte i lika fint skick efter leken med mallevalpen).

Vackraste lakritstrollet.

Vilda valpen.

Lyle kampar med en upphittad vante.

I lördags jobbade jag och Chansa var hos Susanne. Hon och Jackpot hade lekt en hel del under dagen, så under lördagskvällen hade jag en mycket lugn valp. Igår klippte jag klorna på hundarna. Jag förväntade mig att Chansa skulle få ett vredesutbrott, men det fick hon inte. Hon protesterade lite i början genom att försöka slingra sig undan, men när hon insåg att hon inte skulle komma undan slappnade hon av och låg på rygg i knät medan jag klippte klorna. Lyle behövde inte bara få klorna klippta, utan även pälsen på tassarna. Det var länge sedan jag klippte honom så han såg ut som att han hade tofflor på sig. Det är ett problem för honom eftersom det fastnar så mycket snö och is, men nu har han i alla fall välansade tassar.

I morse var Chansa återigen en monstervalp. Jag satt i köket och åt frukost när jag hörde en hund skälla utanför. Skallet lät misstänkt likt Chansas, men hon låg ju under bordet? Nähä, inte där- hon måste ha gått till Lyle som låg i hallen och tuggade tuggben. Men ingen Chansa kom när jag ropade och när jag gick för att leta efter henne var en öppen altandörr det enda jag hittade...

Jag tror inte att hon kunnat öppna altandörren själv, så förmodligen hade jag inte stängt den ordentligt. Så fort det bara går ska jag sätta upp ett staket så att hundarna ska kunna vara på uteplatsen, men till dess gäller det att hålla koll på att dörren verkligen är stängd. Men monstervalpen kom i alla fall direkt jag ropade på henne, så man får väl vara glad för det i alla fall.

Inga kommentarer: