söndag, mars 21, 2010

Tjuvaktig valpusling

Chansa ser snäll och rar ut, men skenet kan ibland bedra.

Idag var det äntligen vackert väder igen, så självklart blev det en promenad med hundarna. Tidigare när det var fint väder var det hur mycket folk som helst ute och promenerade, grillade och/eller solade, men idag såg jag knappt en enda människa. Kanske var det därför jag blev lite slapp när vi var ute i skogen, för det satt en kille och en tjej med varsin hund vid en grillplats. Jag hann inte se dem förrän Chansa var nästan framme. Jag ropade och hon var precis på väg att vända tillbaka till mig när tjejen tappade taget om sin goldenhane. Han och Chansa började busa och då var det ju kört att ropa tillbaka Chansa, så jag fick helt enkelt gå och hämta henne.

Men det är lättare sagt än gjort. Chansa är snabb som blixten och hal som en ål, så innan jag fick tag på henne hade hon också hunnit med att sno en bulle och äta upp den. Väldigt pinsamt! Men jag fick i alla fall till slut tag på valpuslingen och kunde gå vidare. Jag är dock väldigt stolt över Lyle, som satt kvar där jag hade sagt åt honom att sitta.

När vi hade hunnit en bra bit därifrån hörde jag tjejen skrika på sin hund och när jag vände mig om fick jag se goldenhanen komma emot oss i full fart. Lyle blev inte speciellt glad över det, men än en gång fick jag bekräftat att Lyle inte är en elak slagskämpe. Visserligen sa han till på skarpen att goldenhanen skulle hålla sig borta, men utan att kröka ett enda gyllene hårstrå.

Några bilder från dagens promenad:
Det är så typiskt Chansa att vara mer i luften än på marken.

Attack!

Snyggaste mallevalpen.

Lyle har valt ut en bra pinne. Att den fortfarande satt fast i trädet var inte något som han brydde sig speciellt mycket om.

Problem är till för att lösas. Om den inte går att dra loss kanske man måste gräva loss den...

...och krypa in efter den för att få ett bättre grepp.

Slutligen var det i alla fall Lyle som avgick med segern.

Chansa roade sig med att leka i snön.

Vilda valpen

Chansa är en riktig skönhet (fast hon är inte speciellt lätt att fota då hon inte har tålamod att vara stilla några längre stunder).

Bullen hon snodde var dock inte det enda hon har snott idag. Två gånger idag har hon snott en chokladbit (samma chokladbit). Först snodde hon den direkt ur godisskålen, men hon spottade ut den när jag sa "loss" (jag var faktiskt ganska imponerad av det). Dum som jag var la jag sedan chokladbiten på rumsbordet och glömde bort den, så när vi kom tillbaka från promenaden snodde hon den igen. Då var hon lite mer uppe i varv, så när jag skulle ta den ifrån henne tyckte hon att det var en rolig lek att springa runt rumsbordet så att jag inte skulle få tag på henne.

Dock hade hon inte väntat sig att jag skulle sträcka mig över bordet och lyfta henne över det i nackskinnet. Hon har inte haft några vredesutbrott på länge, men nu blev hon rädd och därmed också arg. Fast hon har trots allt blivit mycket bättre på att behärska sig för jag varken blöder eller har några blåmärken efter händelsen.

Men jag längtar verkligen tills hon har tappat alla sina valptänder och fått de nya. Häromdagen skar jag mig på en av hennes hörntänder när jag skulle kolla hur många tänder hon tappat och hur många nya hon har fått. Hon har fått nya framtänder både uppe och nere och igår spottade hon ut en liten kindtand efter att jag kampat med henne, så det borde inte dröja allt för länge innan även hörntänderna försvinner.

Inga kommentarer: