onsdag, april 18, 2012

Mera snö

När jag slutade jobba i går kväll blåste och snöade det ordentligt och under natten hade det kommit minst 2 decimeter snö. Chansa var överlycklig och skuttade omkring i snön på morgonrastningen, men jag var inte lika entusiastisk.

Egentligen skulle jag ha hållit en klickerkurs ikväll, men på grund av för få anmälda blev den uppskjuten till hösten. Istället hade jag planerat att träna lydnad med Chansa och springa en runda med henne. På grund av snö och halka hoppade jag över springandet, men gjorde ett tappert försök med lydnadsträning. Det var dock inte speciellt kul att klafsa omkring i lera och jag vet inte om jag har bra eller dåligt bollsinne som lyckades pricka av en vattenpöl varje gång jag kastade en boll för att belöna.

Vi tränade vändningar på stället till vänster, ingångar och platsliggning men det blev ett ganska kort träningspass. Istället gick vi in och klippte klor samt tränade lite inne i köket. Bland annat tränade vi på diverse tricks. Myrrha kunde ju en massa coola tricks och Chansa är nog ännu mer lättlärd än henne, så hon borde ju också kunna lära sig ett och annat coolt trick om jag bara lägger ner lite energi på det. Det kan i och för sig kanske tyckas att det är bortkastad tid att lära in tricks när man kan träna rena lydnadsmoment, men när jag läste psykologi på universitetet fick jag lära mig att ju mer man lär sig desto mer kan man lära sig- ny kunskap kopplas till kunskap man redan har- och det finns ingen anledning att det inte skulle gälla även för hundar.

Nu ligger Chansa och sover och jag ska knåpa ihop ett prov på oregelbundna verb till mina elever. Det kanske inte låter speciellt kul, men jag gillar att konstruera prov och ännu mer gillar jag att rätta prov.

Chansa tränar på att apportera hundkex.

 Nose up close

1 kommentar:

Anonym sa...

Någon mer som gillar att göra prov, det trodde jag inte fanns! :o Jag älskade att göra det, och rätta är kul också faktiskt - om det inte är 80 prov. :-|