måndag, april 09, 2012

Påsken i Ammarnäs

Nu är jag hemma igen efter en härlig påskhelg i Ammarnäs. Vädret har varit helt fantastiskt- strålande sol varenda dag. Vi har åkt skoter och varit i skidbacken på dagarna och på kvällarna har vi haft trevlig samvaro vid Jockes grillring eller i dalstugan.

Idag var det också strålande vackert väder så det sved lite grann att vara tvungen att åka hem. Jag hade i alla fall turen att få åka med Markus och Frida hem och slapp därmed att åka buss.

Här är några bilder från påskhelgen i Ammarnäs:
 På långfredagen blev det en skotertur upp på Ribo. Det var soligt, men ganska blåsigt och kallt.

 Vacker utsikt från vår plats på Ribo.

 Istapp.

På fredagkväll åt vi tacos tillsammans med Ulrik och Jeanette samt John och Jenny och sedan gick vi till dalstugan, där de hade en musiktävling. På lördagen sov vi länge och då det var en viktig hockeymatch  klockan tre tyckte vi inte att det var lönt att ge oss ut med skotern, så det blev en dag i skidbacken. Vi hittade ett fint ställe att sitta på alldeles bredvid barnbacken, så där satt vi och solade och åt ljusugnsbröd med sillröra.
 Hugo hoppar.

 Kanonkulan Frasse.

 Frasse har blivit riktigt duktig på att åka skidor...

 ...men inne bland träden gick det lite sämre.

Efter att Skellefteå AIK gått vidare till SM-final på lördagseftermiddagen blev det middag och sedan bastu med Ulrik, John och Jenny. På kvällen gick vi till dalstugan och det blev ganska livat för en del, dock inte för mig och Fia. Men det var rätt kul ändå och vi kom inte hem förrän klockan två.

I går morse var det inte många i gänget som kunde köra, så vi åkte en tur upp på Ribo med Bosse, Elisabeth och Tobbe, som kommit från Uppsala tidigt på morgonen. Det var riktigt skönt att sitta i lugn och ro och sola.
 Frasse.

 Hugo.

Lite skoterkörning blev det förstås också.

 Istappar i snön.

 Jag och Fia klättrade upp på en höjd och fotade utsikten lite. Här utsikt över vår grillplats nedanför.

Fia pekar ut över Ribovardo.

Chansa har jag förstås saknat. Hon skulle ha haft så kul om hon hade fått följa med. Men det hade aldrig funkat att ha henne med när hon inte kan åka på skotern/i pulkan och det har faktiskt varit lite skönt att kunna koppla av utan att behöva tänka på henne. Men jag längtar tills hon kommer hem i morgon.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vilken härlig helg du har haft! Jag är alls inte avundsjuk, nej då. Skoter som inte alls är kul, och inte grillning heller. Skittråkigt faktiskt. *surar*
Välkommen hem, och lyckligt återseende med Chansa i morgon!