fredag, augusti 10, 2012

Blåbär


Det var soligt och lagomt varmt idag, så när jag hade jobbat på morgonen tog jag och Chansa en promenad till skogen för att plocka lite blåbär. Jag är egentligen ingen bärplockare- det är alldeles för mycket jobb för alldeles för lite-, men jag gör ibland undantag för blåbär och hallon. I år verkar det inte bli några hallon, men blåbär finns det ganska gott om.

Chansa tycker om bär och äter när jag bjuder och plockar även själv om jag pekar ut dem, men hon plockar intesjälvständigt, som Myrrha gjorde. Att ha henne med när man plockade bär var rätt jobbigt eftersom hon åt upp alla bär och hade dessutom kommit på att om hon följde mina händer så hittade hon bären. I början undrade Chansa lite vad jag höll på med och gick i vägen och trampade ner bären eller la sig och rullade i dem, men sedan strosade hon iväg, lekte med någon pinne eller låg bara och tittade.

Ungefär en halvliter ryms det nog i min lilla hink, som jag fyllde.

 Chansa ligger och vilar medan jag plockar blåbär.

Igår cyklade vi upp klubben för att träffa Emma för att lära upp henne till tävlingsledare innan nästa tävling. Jag cyklade upp i tid för att hinna träna lite grann, fast det blev ändå inte så mycket träning. Vi hann bara med lite linförighet, läggande under gång och hopp, där vi fokuserade på ingångarna. De börjar bli riktigt bra, så man kan nog säga att hoppet är vårt paradmoment just nu.

Innan vi cyklade hem tränade vi lite till med Emma och Vip samt Ronja och Odette, men det blev mest vardagslydnad, som att gå förbi Vip och Odette vid min sida utan koppel och att ligga kvar fast vi stod och pratade. Hon klarar inte av att ligga när någon leker med pipleksaker, men annars så gick det bra.

Lilla Essie.

I kväll har jag och Chansa tränat lite mer på liggmarkeringar och nu har hon helt plötsligt alla rätt. Jag började med att "tappa" ett mynt och en bit brandslang när jag rastade henne och hon liggmarkerade myntet helt utan tvekan- hon bara kastade sig ner. När hon hittade branslangsbiten var hon på väg att ta den i munnen men en liten harkling räckte för att hon skulle lägga sig istället. Sedan gjorde jag tre korta spår, ca 3-4 m på grusplanen här utanför och hon liggmarkerade på alla tre! 

Vi tränade också lite på att hon skulle liggmarkera en tändsticka som jag bara kastade iväg, men på grusplanen var den inte så synlig som jag hade tänkt mig. Men hon liggmarkerade den i alla fall, så jag körde ett miniuppletande med först en halv tändsticka och sedan en liten genomskinlig tejpbit och hon liggmarkerade båda två. När hon hittade tejpbiten bara kastade hon sig ner, så jag avslutade med det.

Träningen var dock inte över. Jag har ju anmält Chansa till utställning och exteriörbeskrivning och planen har hela tiden varit att vi skulle träna lite inför det (jag har för mig att folk brukar ringträna). Igår fick Emma känna lite på henne och titta på tänderna och det gick, fast hon var lite motvillig vid tandvisningen. Så idag har vi tränat på att springa runt, runt i vänstervarv på grusplanen. Till en början var det mycket hopp och studs, men med ett fotkommando gick det mycket bättre. Men vi får väl se hur det går på själva utställningen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men fan vad skönt att det börjar lossna med liggmarkeringarna. :cheers: Ibland är det som om de måste sova på saken, smälta det lite.

Lycka till på utställningen, får se om hon ser ut som en malle eller inte! :D

Vickan sa...

Ja, det ska bli spännande att se vad domaren tycker om henne. Jag är inte helt övertygad om att han tycker likadant som jag, d v s att hon är den snyggaste mallen i hela världen :-)