tisdag, augusti 14, 2012

Sommar!


 Sommarmoln

Nu verkar sommaren äntligen ha kommit! I och för sig tycker jag att det är lite för sent nu, men det är i alla fall skönt att det till slut blev lite sol och värme den här sommaren. Igår var jag ledig, eftersom jag hade jobbat på natten så efter att ha sovit i 3 timmar så steg jag upp och cyklade iväg till Fäbodvallen för att träna lydnad med Eva och Annika. Det var väldigt varmt just på fotbollsplanen, men det påverkade inte Chansa speciellt mycket.

Vi började med att köra linförighet med kommendering och det gick mycket bra. Chansa tittade lite på Eva när vi ställde upp, men när jag började gå var hon med och ägnade inte Eva någon uppmärksamhet. Hon gick inte helt perfekt utan trängde lite och satte sig snett någon gång, men helheten var ändå väldigt bra och jag är jättenöjd med att hon inte brydde sig om Eva alls.

Sedan körde vi lite apportering också och hade mest fokus på ingångarna, som inte är speciellt bra. Efter det fick Chansa sitta uppbunden ett tag medan de andra tränade och sedan gjorde vi en platsliggning. Eftersom elljusspåret går alldeles bredvid hade jag inte tänkt släppa Chansas koppel, men hon låg så bra att jag ändå vågade mig på att lita på henne. Och det gick bra; hon brydde sig inte ett dugg om de andra hundarna och låg jättefint.

 Eva och Vilja tränar fritt följ. 

 Eva och Yra tränar ställande.

 Den här bilden på Wilbur gillar jag, inte bara för att Wilbur är söt utan för att man ser mattes glada skugga också. 

Platsliggningen är klar (utom för Chansa som har en matte som nödvändigtvis ska fota hela tiden). Eva och Yra, Chansa samt Annika och Yoy. 

Det har varit varmare och ännu soligare idag, så jag struntade i långpromenad med Chansa och valde att istället sitta ute i solstolen med en bra bok medan Chansa fick ligga uppbunden i skuggan. Det var riktigt skönt att sitta i solen, även om det ibland blev lite väl varmt. 

Men vi har inte bara latat oss. När vi ändå var ute på gräsmattan så passade jag på att slänga ut ett gäng spårpinnar i gräset och träna på liggmarkeringar. Den första pinnen högg hon direkt med munnen och likaså med den andra, men när hon märkte att jag inte var nöjd med det liggmarkerade hon istället. Jag är verkligen nöjd med hur bra det går med liggmarkeringarna nu!

1 kommentar:

Anonym sa...

Den glada skuggan är bäst, det sammanfattar hundträning bra - en glad och avslappnad hund och en nöjd förare som vågar visa glädje. :-)