söndag, augusti 12, 2012

Utställning och exteriörbeskrivning

Idag har Chansa varit på sin första och sannolikt också sin sista utställning. Vi ställde ut på klubbens brukshundsutställning och på vägen dit lyckades hon rulla sig i bajs, så jag fick börja med att spola av henne med slangen. Sedan stod jag ute i solen så att hon skulle hinna torka upp lite innan det blev vår tur. Chansa var den enda mallen och det var inte speciellt många hundar före oss heller, så det gick rätt snabbt innan det var dags för oss.

Chansa krånglade lite vid tandvisningen, men hon var jätteduktig på att stå. Jag lyckades dock inte visa upp henne särskilt bra i rörelse (vi har ju knappt tränat, så det är inte så konstigt), så därför fick vi inget CK, men jag är nöjd med ett Excellent.

Så här löd kritiken från domaren Åke Cronander:
Bra helhet. fem. mkt välskuret huvud, fint uttryck, bra hals o resning, tillr. förbrösst, välkroppad, behöver få lite mer substans, korr. vinklar. behöver sansa sig, stabilisera sina rörelser, har steget i sig men behöver mer träning. 

Bitvis gick det ganska bra att springa...

...men ibland såg det ut så här.

Sedan fick Chansa sitta inne på Hundungdom, medan jag var tävlingsledare på lydnadstävlingen. När jag var klar med det och hade ätit lunch hann jag med att rasta henne innan det var dags för exteriörbeskrivning. Chansa var återigen duktig på att stå stilla, men krånglade lite när han skulle mäta henne. Och springandet runt i ringen gick inte just mycket bättre den här gången. Domaren gav mig instruktioner och jag fick låna ett utställningskoppel och då gick det bättre. Hon blev godkänd på exteriörbedömningen och det var vad jag hade hoppats på med dagen, så jag är mycket nöjd :-)

 Jag och Chansa springer i ringen.

Snyggaste mallen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hurra! :-)