måndag, augusti 06, 2012

Ecco på besök

I helgen har det inte blivit speciellt mycket hundaktiviteter, eftersom Chansa har varit hos mamma från lördag eftermiddag till måndag morgon. I fredags blev det i och för sig inte mycket heller, eftersom jag bestämde att vi skulle ta en vilodag. Det var soligt och ganska varmt, så jag satte mig ute i solstolen och läste medan Chansa fick ligga bredvid. Det är synd att jag inte har sol på uteplatsen på eftermiddagen/kvällen, för det är lite trist att sitta på framsidan och inte så kul för Chansa att ligga på asfalten, men det var i alla fall skönt att det äntligen blivit något som i alla fall liknar sommar.


I lördags var jag på stan med mamma, syrran och Bollan. När mamma åkte hem tog hon Chansa med sig eftersom jag skulle jobba på söndagen, men jag stannade kvar på stan med Fia och Bollan och sedan följde jag med syrran hem för att grilla och spela spel. På söndagen jobbade jag halva dagen och hela kvällen och dessutom blev det övertid eftersom den som skulle ta vid efter mig ringde och sa att hon inte skulle komma bara någon minut innan hon skulle ha börjat, så det tog ett tag innan de fick dit någon vikarie och då var jag ju tvungen att stanna kvar. Tur i alla fall att Chansa var hos mamma, så jag inte behövde mig känna stressad över det.

I morse kom Chansa hem igen och hon hade också sällskap av Ecco, som skulle vara här medan mamma och Ove var på Nolia. Chansa har varit lite dålig och har kräkts flera gånger på sista tiden och i helgen har hon spytt upp sin mat flera gånger. Hon har också verkat lite slö, om man nu någonsin kan kalla en malle för slö, så jag tänkte passa på att ta en vilodag när Ecco var här. Det brukar inte vara roligt att promenera med dem båda i koppel samtidigt. Ecco blir stressad och gnäller och skäller och då blir Chansa stressad och drar i kopplet eller kampar med kopplet.

Men det var fint väder, så vi gick i alla fall en kort promenad bort till rastgården där de fick vara lösa en stund. Jag gillar egentligen inte att vara i rastgården och släpper hellre Chansa på andra ställen, men Ecco kan inte vara lös så därför fick det blir rastgården den här gången.

 Chansa och Ecco är verkligen olika. När jag släppte dem strosade Ecco iväg och brydde sig inte om mig eller Chansa (se ovan), medan Chansa sökte kontakt och ville göra något kul (se nedan).

 Chansa poserar på bordet.

 Chansa och Ecco.

 Chansa fick lite aktivitet i form av bollkastning, precis som hon ville. Hon är snabb i starten :-)

  Jag har dock upptäckt att rastgården kan vara till nytta i vår platsliggningsträning, eftersom jag kan ha henne lös bland en massa störningar i form av andra hundar, cyklister, joggare m m och jag får möjlighet att belöna henne om hon klarar av störningarna. Och om hon inte klarar dem gör det inte så mycket, för hon kan inte dra efter dem och jag kan lägga tillbaka henne. Här får Ecco vara störning när hon ligger plats.

Chansa ligger plats fast det går förbi en liten hund utanför stängslet!
 (Notera hur hon vrider på huvudet för att slippa titta på den för att lättare klara av att ligga kvar.)

 Ecco och Chansa.

 Snyggaste mallen, som dock är lite i magraste laget efter att ha spytt upp maten i ett par dagar.

 Bytesrespekt.
På vägen hem hittade Chansa en död fågel och den var väldigt läskig, i alla fall tills hon undersökt den och konstaterat att den egentligen var ganska ointressant. 

Det gick alldeles utmärkt att promenera med Chansa och Ecco idag, i alla fall på vägen hem när de båda fått springa av sig lite.

Inga kommentarer: