onsdag, augusti 22, 2012

Första onsdagsträningen för hösten

I kväll var det dags för höstens första onsdagsträning så jag och Chansa cyklade upp i god tid för att hinna träna innan det blev för mycket folk. Men precis när jag kom upp på klubben började det ösregna, så vi satte oss på altanen istället och där blev vi sittande tills det var dags för den gemensamma platsliggningen.

Det var ganska livat på agilityplanen och dessutom var det folk som tjoade med hundarna en del på planen bakom, så först vågade jag inte släppa kopplet. Men Chansa låg och tittade på mig och var helt oberörd av vad som försiggick runt omkring, så jag släppte kopplet. Det gick bra, så jag gick också lite längre ifrån och det gick också bra. Hon låg fint i drygt två minuter, men så var det plötsligt en person som tjoade och skrek extra mycket på agilityplanen och det blev mer än Chansa klarade av. Hon rusade upp och började springa mot agilityplanen, men hon vände och kom tillbaka när jag ropade på henne och när jag la om henne låg hon lugnt.

Sedan tränade vi lite lydnad också. Eftersom det fortfarande var livat på agilityplanen ville jag först inte släppa henne, men det är svårt att träna med koppel på och hon brydde sig inte heller om hundarna på agilityplanen så jag släppte henne. Det funkade bra, ända tills samma person som under platsliggningen började skrika väldigt gällt och upphetsat på agilityplanen. Då startade hon mot planen, men gick att kalla tillbaka efter bara några meter. Fast hon var ganska störd av just denna persons gälla röst och hysteriska skrikande.

Jag är dock ändå nöjd med dagens träningspass. Hon låg så fint på platsliggningen och jag är ganska säker på att hon hade legat hela tiden om det inte hade varit för att det varit så livat på agilityplanen, och det kommer det ju inte att vara när vi ska tävla. I linförigheten tränade vi på att hon inte ska tränga och det gick bra. Ingångarna blir bättre och bättre, även med apporten och hoppet ser mycket bra ut. Hon har också blivit riktigt duktig på att sitta kvar (tipset på hur jag skulle träna platsliggning har gjort kvarsittandet mycket bättre också, nästan utan att jag tränat på det). Hon har också gjort stora framsteg med framförgåendet.

I måndags cyklade vi också upp och tränade. Även då var det ganska livat runt omkring eftersom hundungdom var där, men då brydde hon sig inte alls om att det var folk på agilityplanen. Det blev ett mycket bra träningspass och jag var jättenöjd med henne. Igår tränade vi också ett pass på fotbollsplanen här hemma och jag var mycket nöjd även då. Speciellt nöjd är jag över att det verkar ha lossnat lite med framförgåendet.

Igår passade jag också på att göra några korta hårda spår på grusplanen. Hon spårade väldigt bra, men på de två första spåren liggmarkerade hon inte. Men när jag kom på att jag skulle göra en enkel liggmarkeringsövning just innan vi spårade så funkade det. Vi gjorde också miniuppletande på asfalten bredvid och bortsett från att hon åt upp det första föremålet, en tredjedels tändsticka, så gick det bra och hon liggmarkerade fint.

Under helgen blev det dock inte så mycket aktiviteter. Efter att ha jobbat fredag natt cyklade vi direkt till klubben för att jag skulle vara A-figge på ett MH. Chansa fick sitta i ett rum bakom kompostgaller mest hela dagen. Jag hade dock tänkt träna lite lydnad efteråt, men jag var så trött att jag inte orkade. Istället fick hon leka lite med Yasper och det tyckte hon var jättekul. Jag hade dock hjärtat i halsgropen mest hela tiden, eftersom det gick vilt till. Det är förstås kul att det finns hundar som tål med att leka med henne, men i jämförelse med Yasper verkade hon så liten och ömtålig :-)

Jag la mig tidigt på lördag kväll och sov länge på söndag morgon och dessutom sov jag några timmar på söndag eftermiddag också eftersom jag skulle jobba på natten. Chansa tyckte nog att det blev lite väl mycket sovande, men hon accepterar det. Under dagen cyklade vi en tur längs strandpromenaden ända bort till Mobackendammen och sedan tillbaka på andra sidan. Jag skulle tro att det blev en tur på ungefär en mil. Jag stannade dock och lät henne bada lite på ett ställe. Jag hade nästan glömt bort vilken fin runda det är och vi kommer absolut att cykla den fler gånger i höst. Då ska jag försöka komma ihåg att ta med kameran.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men näääär ska ni tävla då? *nyfiken i en strut tittar ut* :-)

Vickan sa...

15:e september ska vi tävla.