måndag, mars 12, 2007

Första dagen på praktiken

Idag har jag haft min första "riktiga" dag på praktiken. Jag har i och för sig ingen undervisning förrän i morgon, men jag har i alla fall fått chansen att briljera lite med min förmåga att lära mig namn. Först på morgonen på lärarnas möte och sedan när jag skulle lära mig namnen på mina elever i svenska. Tack och lov för att jag har så lätt för att lära mig namn; jag tror att läraryrket skulle bli mycket svårare utan den förmågan. Även som instruktör är det något jag har nytta av då man ju ska lära sig både ägarens och hundens namn.

Jag var också tvungen att sluta tidigare idag för att gå till veterinären med Myrrha för ännu ett blodprov. Myrrha var inte direkt pigg på att gå dit, men hon var i alla fall lugnare när Camilla skulle ta blodprovet den här gången. Men när blodprovet var klart kastade hon sig framåt och skulle hoppa ner från bordet, trots att det var väldigt högt. Jag tyckte i alla fall att det var alldeles för högt för att hon skulle få hoppa ner själv så jag försökte hindra henne. Det ledde istället till att hon hoppade ner och landade på huvudet med en ljudlig smäll. Hon såg lite yr ut till att börja med, men sedan märktes då inget på henne.

Jag träffade Mia N hos veterinären. Hon var där med sin papillon för att ögonlysa den och kolla om den hade synen kvar. Ena ögat ramlade nämligen ut för ett tag sedan! Det gick visserligen att sätta tillbaka ögat genom att massera in det igen och sy några stygn, men jag kan bara föreställa mig hur vidrigt det måste ha varit att se. En sak är då säker- jag kommer aldrig att skaffa mig någon liten hund med utstående ögon!

Inga kommentarer: