fredag, mars 09, 2007

Lingvistiktenta

Idag har jag skrivit tenta i lingvistik. Jag har egentligen varit alldeles för lugn inför den här tentan och knappt pluggat nåt alls. Jag har inte ens köpt eller lånat boken på biblioteket för att jag hoppades att det skulle räcka med att vara på alla föreläsningar. Dessutom har jag en del förkunskaper från svenskan. Fast jag borde förmodligen ändå ha pluggat mer, men varje gång jag satte mig för att plugga kom jag på en massa andra saker att göra.

Tentan var inte förrän klockan ett, så jag hann med att gå en långpromenad med Myrrha innan. Jag sysselsatte henne med att kasta bollen ut i snön. Nu när det är så här varmt blir det ett bra motstånd för henne att springa i snön. Hon behöver nämligen få lite motion, för hon börjar bli lite rund om magen nu när hon äter sitt specialfoder. Fast det är förstås bra, för det borde ju betyda att hon blir friskare av det. En bild från dagens promenad; här står hon och väntar på att jag ska kasta bollen åt henne.

Bussen gick klockan tio, men medan vi stod och väntade kom en bussvärd och talade om att bussen hade fått punktering i Piteå och skulle inte vara här förrän någon gång mellan 10.30-10.45. Jag och Linda gick och fikade på Trivselhuset, för därifrån kan man se när bussen kommer. Vi hade också planerat att gå och äta lunch innan tentan, men det var bara att glömma. Dock köpte vi en hamburgare som vi åt på vägen till Östra Paviljongen.

Tentan var betydligt jobbigare att göra än jag hade väntat mig, främst för att det var så många frågor. Men jag tror i alla fall att jag klarade den. Om jag får VG vet jag dock inte. Eftersom jag bara fick VG:n förra terminen börjar jag känna mig lite girig och vill gärna ha lika bra betyg den här terminen. Men egentligen vet jag ju att det inte spelar någon roll.

Nu när tentan är gjord känns det nästan som att det är lov. Nästa vecka och åtta veckor framöver (nio, med påsklovet) har jag praktik och det känns nästan som semester. Visserligen ska man vara på skolan på heltid, men att undervisa 15 vuxna elever i engelska och drygt 20 vuxna elever i svenska känns inte som något hårt jobb.

Inga kommentarer: