onsdag, maj 23, 2007

Appellkurs och medlemsmöte

I går var jag på skolan och redovisade om mitt forskningsarbete som jag gjorde när jag var ute på praktik. Tyvärr började vi inte förrän kvart över ett, så jag kom inte hem förrän kvart över fem och då hann jag bara snabbt stoppa i mig lite mat innan det var dags att gå upp till klubben för att hålla appellkurs.

Och även om jag skyndade mig allt jag kunde så kom jag för sent, för jag hade glömt bort att vi sagt att vi skulle börja klockan sex istället för halv sju. Jag kan ju inte ha tänkt på att jag skulle till skolan när vi bestämde det, för det finns inte en chans att jag skulle ha hunnit dit till klockan sex.

Vi skulle ut och spåra. Maria kunde inte komma, men eftersom vi ändå har så få deltagare så gjorde det ingenting. Det var dessutom en som inte kunde komma, så då blev det ännu färre. Vi åkte upp till TV-masten för att köra lite spår. Men allra först blev det en övning på att plocka pinnar. För om hunden inte plockar upp pinnarna så spelar det ju ingen roll hur bra den spårar. De flesta hundarna var också ganska dåliga på att plocka pinnar, vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom de flesta inte hade tränat på det, så det ska vi träna mer på.

Därefter fick alla lägga ut ett spår och så fikade vi. Det var dock inte riktig samma sak att fika utomhus när vi satt på asfalt- inte riktigt den där äkta skogskänslan. Jag la också ut ett spår till Myrrha. Hennes tass verkar vara läkt nu och hon är väldigt understimulerad just nu. Så jag tänkte att ett spår borde få henne att lugna ner sig. Jag la ett spår på ca 500 m, men la ganska många pinnar, 6+ slut, för att hon skulle få koncentrera sig lite.

Det funkade inte alls. Hon for fram som en ångvält i spåret och då jag hade lånat en vanlig nylonlina ville jag inte heller bromsa henne, eftersom det gjorde så ont i händerna. Hon plockade inte upp en enda pinne förutom slutet, men hon höll sig i alla fall mestadels i spåret. Det brukar hon ju inte göra så jag är faktiskt rätt nöjd fast hon inte plockade en enda pinne. Hon verkade också vara rätt nöjd med att äntligen få göra någonting, men hon hade nog gärna fortsatt att jobba ett tag till.

I kväll har jag varit på medlemsmöte på klubben angående byggnadsplanerna på Vitbergsområdet. Dessutom skulle alla sektorer presentera vad de håller på med och med motiveringen att jag ska bli lärare och därför kan prata inför folk blev det min uppgift att presentera sektorn. Eftersom jag har så mycket i skolan just nu så hade jag inte alls hunnit förbereda mig på det, men det gick förstås bra ändå. Nackdelen med alla presentationerna av sektorerna var att det tog väldigt lång tid.

Och efter mötet hade vi ett litet inofficiellt möte om nationaldagsfirandet. Sedan åkte jag med Maria R hem. Hon bor ju inte särskilt långt ifrån mig numera, så jag klev av hos henne och gick med Myrrha, som hade mycket spring i benen och t o m rusade rakt ut på vägen och stannade inte när jag sa till! Tur att det var så lite trafik vid den tiden. Jag tror att jag måste börja aktivera henne på något sätt igen, annars kommer hon att bli odrägligt jobbig.

Inga kommentarer: