tisdag, maj 01, 2007

Valborgs

I söndags fortsatte uppdateringskursen inför nya korningen. Då gick vi hela banan med några hundar och jag fick äran att vara testledare när Maria och Tikka skulle gå. Jag såg fram emot att få kampa med en liten och nätt hund, men trots allt var det den lilla hunden som orsakade de största skadorna. Jag har ingen aning om hur det gick till, men när jag skulle ta emot Tikka när Maria släppte henne från 40 meter lyckades jag få tummen på något konstigt vis så när Tikka bet tag i bitstocken bröts tummen och nageln bakåt. Naglen blev alldeles blå. Men det var roligt att gå runt banan med Tikka, som skötte sig alldeles utmärkt. Det händer i alla fall saker när hon är med.

Myrrha fick vara med och bygga banan på morgonen, men helt plötsligt försvann hon bara. Jag hittade henne liggandes utanför stugan när vi kom tillbaka dit. Sedan fick hon ligga i stugan medan vi testade en hund. Vid fikat upptäckte jag att hon haltade ganska ordentligt på ett framben. Jag vet inte vad hon har gjort, men varje gång hon blir halt blir jag lättad när det visar sig vara ett framben.

Efter kursen åkte vi iväg till stugan för att fira Valborgs där med Jonas pappa och morbror. Myrrha var ganska trött och haltade fortfarande så vi gjorde inget mer under kvällen. På måndag förmiddag tänkte jag gå en promenad med henne, eftersom hon nästan inte haltade alls. Men jag hann bara gå ungefär en halvtimme innan hon tröttnade och vände och sprang hem igen. Då gick jag också tillbaka och satt ute och läste en stund medan Myrrha lekte med en boll.

Ska jag klättra upp på den här vedhögen? Nä, jag tror inte att det är värt det.

Att man är lite halt hindrar ju inte att man far omkring som en dåre.

Man kan ha mycket kul med en boll på egen tass.

Man kan t ex rulla sig i vårgräset med bollen i munnen.

Och rulla lite mer...

...och ännu lite mer.

Matte tyckte nog att jag blev jättefin i pälsen efter rullandet.

Attack!
Jonas, Harry och Bosse fortsatte att avverka lite träd nere vid bäcken. Sedan blev det grillspett till middag och sedan spelade vi spel. Jag ville gå ut och grilla på kvällen, speciellt som det redan brann en brasa med ris från dagens avverkning. Men ingen annan ville gå ut och grilla för att det var för kallt (som att det inte varit kallare är 1 plusgrad andra valborgsmässoaftnar?!), så istället stannade vi inomhus och grillade korv i kaminen istället. Nåja, det gick ju bra det också.

Idag på förmiddagen gjck jag en kort promenad med Myrrha, men precis som dagen innan var hon inte särskilt pigg på att promenera. Men hon haltade inget idag i alla fall. När vi skulle åka hem hoppade hon in i bilen och satt där och väntade på oss.

Tänk att det alltid ska ta så lång tid för dem att bli klara?

Inga kommentarer: