lördag, april 28, 2007

Uppdatering för testledare och figuranter

Igår på förmiddagen promenerade jag upp till klubben för att städa lite grann. Jag glömde nämligen göra det när vi hade kurs i tisdags, vilket Maria T påminde mig om på onsdagsträningen. Jag tyckte dock inte att vi kunde ha skitat ner så mycket eftersom vi ju knappt var inomhus. När jag kom in i stugan förstod jag dock vad Maria T menade. Det såg rent jävligt ut där; det var lera till och med på stolarna! Och inte för att skylla ifrån mig, men det var inte Maria och jag med våra fyra kursdeltagare som skitat ner så där mycket! Hur som helst så är det ju utbildning på klubben i helgen så jag städade i alla fall i stugan så att det skulle se någorlunda anständigt ut i helgen.

Idag var det då dags för uppdatering för testledare och figuranter inför nya korningen. Vi började med att se en film och prata om anvisningarna. Sedan gick vi ut och byggde banan. Myrrha fick hänga med på banbygget så att hon i alla fall skulle få göra nåt under dan.

Sedan satte vi igång med att testa på hundar. Det var främst kampleken i början som vi testledare kände att vi behövde öva på och figuranterna ville öva på att vara socialgubbe, så efter att ha gått runt en nästan hel bana med en hund fokuserade vi på dessa två moment.

Jenny var där med sina perfekta kurshundar, men jag avböjde att få kampa med Oden. Jag gjorde det när vi hade utbildning inför korningen i augusti och jag hade ont i kroppen flera dagar efter det. Jag slapp kampa med Oden, men istället fick jag Stickan på min lott och det vete tusan om inte han var ännu värre! Min instruktörsjacka blev i alla fall helt sönderriven och händerna svider efter att ha hållit i bitstocken. I morgon tänker jag ta handskar med mig, för bitstocken är verkligen inte skonsam för händerna, i alla fall inte när en rottis hänger och ruskar i den.

Inga kommentarer: