söndag, april 22, 2007

Tävlingsledare i Åbyn

Idag har jag varit tävlingsledare på Åbyn-Byske Brukshundklubb. Jag kom dit ca en timme innan upprop, men när jag kom dit fanns ingen ansvarig där. Jag promenerade en sväng med Myrrha i skogen och när jag kom tillbaka hade i alla fall en tävlingssekreterare dykt upp så att hon kunde visa mig var grejerna fanns så att jag kunde märka upp planen. Inte för att svart färg är det bästa på vårgräs, men det blev en sorts märkning i alla fall.

När det var dags för upprop och lottning hade Anne-Marie fortfarande inte dykt upp, och det är ju rätt olikt henne att inte vara i tid. Strax därefter ringde hon dock till mig och det visade sig att hon inte fått någon ordentlig vägbeskrivning så hon hittade inte dit. Trots att PM:et utlovade skyltning från E4:an fanns inte en enda skylt. Och på kontaktnumret som fanns på PM:et svarade ingen eftersom mobilen var avstängd. Med min beskrivning hittade hon dock dit till slut.

Vi satte igång med lydnadsklass I och då kom nästa problem- det fanns bara gamla protokoll! Tävlingsekreteraren var ny och perfaren och någon som kunde tänkas veta var nya protokoll fanns gick inte att få tag på eftersom ingen ansvarig svarade i telefon eller var bortrest. Domarsekreteraren fick skriva om de gamla protokollen så att de nya momenten kom med och sedan fick poängen räknas med miniräknare istället för med datorprogrammet.

Positivt med dagen var dock de tävlande. De var tålmodiga i att vänta på domaren och medan vi tjafsade om att få tag på nya protokoll. Det var trevliga människor och fina hundar. Vinnaren i lydnadsklass I fick 197 poäng och den lydnaden var en fröjd att se.

Men vid prisutdelningen uppstod nästa problem. Pokalerna var märkta med både pris och klass, t ex 3:e pris i sök eller 1:a pris i Ekl. Det hade väl i och för sig inte varit något problem ifall det hade funnits pokaler märkta med 1:a, 2:a och 3:e pris i lydnadsklass I och II, men det gjorde det förstås inte. Istället fick vi slita loss plaketterna där det stod klubbens namn, pris och klass (dett är för övrigt anledningen till att Skellefteå BK bara har klubbens namn på pokalerna). Efter prisutdelningen visade det sig också att det blivit lite fel i poängräkningen och därmed stämde heller inte resultatlistorna.

Men trots allt strul så var det en ganska trevlig dag. Det blåste rätt mycket, men så länge jag var tävlingsledare och fick röra lite på mig så gjorde inte det så mycket. Eftersom det bara var två klasser i lydnaden så blev det ju inte heller någon särskilt lång dag.

Inga kommentarer: