måndag, april 09, 2007

Promenad och fotografering

igår på förmiddagen gick vi en promenad längs älven. På vår sida om älven är det inget öppet vatten så vi gick på isen. Det ligger do0ck inte så mycket snö på isen så det var väldigt halt. Jag tycker också att det är rätt obehagligt att gå på isen den här tiden på året, så jag var lite rädd. Jag försökte hålla mig på land så mycket som möjligt, men det är ju förstås lite lättare att gå på isen. Myrrha var på tjurigt humör idag. En gång "vågade" hon inte kliva över en spricka i isen som var ca 10 cm bred. Ibland kan man bli galen på henne!

Hon drog också iväg rätt in i skogen och spårade. Hon hade sånt tempo när hon drog in i skogen att hon snubblade på en gren och föll med huvudet före och gjorde en kullerbytta. Men det hindrade henne inte; hon bara fortsatte att spåra vad det nu var hon spårade.

Eftersom Myrrha är Myrrha så var jag inte orolig att hon skulle försvinna och börja driva vilt, så jag försökte inte hindra henne. Jag tyckte mest att det var intressant att se hur intensivt hon jobbade och hur hon till och med lyckades reda ut spåret när det uppenbarligen korsade sig självt. Dessutom tyckte jag att det var bra att hon aktiverade sig själv lite grann. Hon försvann aldrig särskilt långt bort och kom när jag ropade på henne.

Jag hade med mig kameran och tog en del bilder under promenaden, men jag önskar att jag hade haft en bättre kamera (och varit en bättre fotograf). Idag blev det dock i stort sett bara bilder på is av olika slag.




På eftermiddagen åkte jag och Jonas iväg och fotograferade lite mer is. Vi åkte till ett litet vattenfall där det fanns mycket fina isformationer att fotografera.






Och så blev det förstås också några bilder på Myrrha, som verkligen tyckte att vi var konstiga som klättrade omkring där det var så brant (och det kan hon väl ha en poäng i).



Efter utflykten till vattenfallet åt vi middag, spelade lite mera spel och på kvällen grillade vi korv ute på gården, eftersom Bosse och Jonas röjt bort en massa gamla träd som skulle eldas upp. Myrrha var dock lite besviken att hon inte fick smaka någon korv, för det brukar hon ju få när vi grillar. Men hon var också ganska trött, så hon till och med la sig på snön och väntade på att vi skulle äta färdigt.

Idag åkte vi hem mitt på dagen. Jonas bytte däck på morgonen och då gick jag och Myrrha en liten promenad i skogen, men hon lyckades få en stor kvist att fastna i rumphåret så hon ville inte gå vidare. Och kvisten satt verkligen fast ordentligt. Jag fick ta saxen för att få loss den, men det var ändå inte enkelt eftersom den hade snurrats fast alldeles intill huden och där vågade jag knappt klippa. Men till slut fick jag lös den, men hon har lite underlig frisyr i baken numera. Jag ska försöka jämna till det, fast hon kommer att bli rätt korthårig (vilket kanske inte gör något för då fastnar det förhoppningsvis mindre skräp som hon kan irritera sig på).

Inga kommentarer: