söndag, maj 13, 2007

Jobb och mentalbeskrivning

Idag jobbade jag från kvart i åtta till halv ett och klockan ett skulle jag vara uppe på klubben för att vara testledare på MH:t under eftermiddagen. Jag hade egentligen tänkt gå upp med Myrrha, men eftersom hon hade väldigt ont i tassen där hon skurit sig så fick hon stanna hemma. Därför fick jag först gå hem och rasta henne + ge henne lunch innan jag tog cykeln upp till klubben. Jag var därför inte där förrän klockan ett och då hade de väntat på mig ett tag, eftersom de blev färdiga fort före lunch.

Så det blev till att hoppa direkt in i testledarrollen på en gång. På första hunden kände jag mig lite förvirrad och blandade dessutom ihop leken i början med leken på korningen, eftersom det var det jag gjorde igår. Men jag kom ganska snabbt in i det. Första hunden var en ganska vild boxer, som dessutom råkade kräkas när Erik dök upp som avståndsfigurant. Det kommer väl Erik att få höra i all evighet!

Sista hunden var Bitas syster Bixa och även om hon nog var den minsta hunden under eftermiddagen så var hon den jobbigaste att kampa med. Det gick rätt fort under eftermiddagen också, mycket tack vare att David inte pratar lika mycket som Torsten, så vi var färdiga vid femtiden.

Det är rätt jobbigt att cykla till klubben och det går inte heller särskilt mycket fortare än att gå eftersom jag ändå måste gå och leda cykeln i uppförsbackarna. Men den stora fördelen med att cykla dit är att det går SNABBT att komma hem. Det tar ca 3 minuter och jag behöver knappt ens trampa. Ibland går det till och med så fort att jag blir rädd och måste bromsa lite.

När jag kom hem rastade jag min skadade hund och sedan la jag mig ett varmt bad och vilade upp mig efter helgens mentaltest och -beskrivning och började förbereda mig för att börja åka buss till Umeå igen. Praktiken är nämligen slut nu och det känns faktiskt lite sorgligt. Jag trivdes bra på Medlefors och jag tyckte att praktiken gick rätt bra. Det tyckte tydligen eleverna också, för det var mycket positiva utvärderingar jag fick av dem. Men det kommer också att bli kul att börja skolan igen och få höra hur de andra haft det under sin praktik.