lördag, juni 06, 2009

Nationaldagen

Bilden ovan är, som den observante kan se, inte tagen idag (då skulle den ha föreställt en flagga istället för en fana), men eftersom jag glömde kameran hemma så får den här bilden som jag tog tidigare i veckan duga. På grund av min glömska blir det inga bilder från dagens uppvisningar, men jag ska försöka få lite bilder från dem som faktiskt kommit ihåg att ta med sina kameror.

Idag var det alltså som sagt dags för klubbens uppvisningar i Bonnstan. Det har med andra ord varit en tung, jobbig och stressig dag. Jag hämtade Lyle hos Jonas när jag slutade jobba, gick hem och packade ihop lite grejer och bytte kläder. Sedan gick vi in till Bonnstan där vi skulle göra iordning grillen och sätta upp avspärrningsband m m. Lyle sprang lös medan vi gjorde iordning och jag hann också träna lite med honom.

När allt var klart gick vi in till stan för att gå med i paraden. Jag var lite tveksam till att gå med Lyle eftersom han inte gillar stökiga människor (rasister demonstrerade på torget och de blev ju inte oemotsagda, så det var ganska stökigt) och att vara nära andra, främmande hundar. Han var lite uppjagad i början och han gillade inte att gå i det långsamma tempot, men det gick ändå ganska bra.

Därefter hade jag fullt upp med att organisera lydnadsekipagen och genomföra uppvisningen. Det hela gick i alla fall jättebra. Ett stort tack till Martha med Nike, Maria med Garbo, Åsa med Bosse, Susanna med Ila och Akki och Lina med Nike för att ni ställde upp! Lyle skötte sig på det stora hela ganska bra på uppvisningen. Våra uppgifter var att visa rutan, apportera (träapport, boll och frisbee) och budföring. Rutan gick alldeles utmärkt; han älskar verkligen det momentet. Vi körde till och med rutan som i lydnadsklass III, även om vi aldrig har tränat på det.

Apporteringen gick också jättebra. Först med träapport och sedan, för att visa att apportering kan vara även en kul lek med hunden, kastade jag frisbee (egentligen en disc) till honom. Behöver jag säga att han inte hade några problem med att apportera den heller? Men sedan blev det problem, eftersom jag även skulle visa att han kunde hämta en boll. När han visste att jag hade en disc var han totalt ointresserad av bollen, så den fick jag springa och hämta själv :-)

Discen ställde också till med problem när vi skulle göra budföringen. Eftersom discen låg i väskan bakom mig vände han och sprang dit istället för till mottagaren Erik. Jag skickade om honom och Erik lockade på honom, så han sprang dit men tveksamt. När Erik skickade tillbaka honom sprang han med full fart, men inte med sikte på mig. Han sprang raka vägen förbi mig och hämtade discen i väskan och sprang sedan med den i full fart till Erik. Tokiga, knasiga lilla lakritstrollet!

Lyle och jag var också med på svansviftartävlingen, även om jag visste att vi inte hade en chans. Lyle blir så fokuserad på att hålla kontakt och han viftar inte på svansen när han koncentrerar sig (utom när han letar föremål). Dessutom lilla Smilla med dvärgpinschern Garbo svårslagna och mycket värdiga vinnare.

Just nu är Lyle ordentligt trött och sover djupt, men jag tror att även han har haft kul idag. Det är verkligen stor skillnad på honom och Myrrha i sådana här sammanhang. När Myrrha varit med på t ex nationaldagsuppvisningarna så har hon fått vara hemma så länge som möjligt för att inte bli för trött och varm och att ha med korv/köttbullar/blodpudding var ett måste. Ändå kunde man inte vara helt säker på att hon skulle göra det jag bad henne om. Men med Lyle behöver jag inte bry mig om sådana saker. Han blir inte trött, eller om han blir det så är det bara en fördel, och man kan lita på att han är arbetsvillig oavsett hur trött han blir eller hur varmt det är.

Själv är jag också ganska trött efter att ha varit igång hela dagen. Vädret var inte heller det bästa så jag var också genomfrusen ända tills jag kom hem och tog ett långt, varmt bad med massor med badskum. Nu tänker jag bara sitta i soffan framför TV:n och äta godis tills det är dags att gå och lägga sig.

Inga kommentarer: