fredag, juni 12, 2009

Yes!

I kväll har jag och Lyle tävlat lydnad och fått vårt förstapris! Dock inte på några vidare bra poäng, men ett förstapris är ju ändå ett förstapris. Jag hade startnummer 1 eftersom jag också skulle vara tävlingsledare för 3:an och eliten. Jag var jättenervös för platsliggningen, men Lyle låg jättefint hela tiden. När jag gick tillbaka satte han sig upp före tävlingsledarens kommando, vilket gjorde mig otroligt förvånad. Han har aldrig någonsin satt sig före och jag har verkligen tränat särskilt på att han ska ligga kvar tills jag säger till. Men jag var i alla fall jättenöjd över att han faktiskt låg kvar, så att han satte sig bryr jag mig inte alls om.

På tandvisningen ville han inte riktigt vara med och krånglade en del så där fick vi också lite neddrag. Linförigheten gick inte speciellt bra, vilket inte förvånade mig särskilt mycket. Jag har tränat alldeles för lite på det senaste tiden. Läggandet gick bra, liksom ställandet. När jag lämnade honom på inkallningen la han sig ner, vilket han heller aldrig gjort förut. Men när jag kallade in kom han som en skott. På apporteringen hade han ett lite tveksamt gripande och jag fick också nerdrag för att han släppte apporten. Men det gjorde han faktiskt inte- jag sa loss, men var själv inte beredd att ta emot apporten så därför föll den i marken. Så han gjorde faktiskt helt rätt, även om domaren tyckte annat. På hoppet slog han i och det har han heller aldrig gjort, smidig som han är. Kanske satte jag honom lite för nära hindret, för jag brukar inte sätta honom så där nära.

Så här såg poängen ut:

Platsliggning 8 sätter sig före kommando
Tandvisning 8 ngt ovillig
Linförighet 7,5 position, vida svängar
Läggande 9,5
Inkallande 8 ändrade ställning
Ställande 9 ngt sent
Apportering 6,5 släpper, ngt tveksamt tagande
Hopp över hinder 8 slår i
Helhetsintryck 9 Bra samspel

Och här kommer några filmer på oss när vi tävlade (läggande, inkallning, ställande, apportering och hopp). Tack Gittan för att du filmade!


Sammanlagt fick vi ihop till 163,5 poäng och en femteplacering. Dagens tävling var också ett klubbmästerskap och där kom vi trea. Camilla och Bixa kom på andra plats i klubbmästerskapet och vann även lydnadsklass II. Klubbmästare i lydnad blev Jessica och Enzo- grattis till er!
Klubbmästare i lydnad 2009- Jessica Lindgren och Myltans All In "Enzo"

Just nu ligger mitt duktiga lilla lakritstroll bredvid mig i soffan och sover. Det har varit en ganska lång dag, eftersom vi promenerade upp till klubben så att vi var där vid halv fyra. Jag skulle ju märka upp planen för eliten och trean och det tar ju sin lilla tid. Det kändes lite stressigt att både tävla och vara tävlingsledare och det kanske inte var helt opimalt när man ska tävla. Vädret var kanske också i varmaste laget för lilla lakritstrollet, även om han långt ifrån är lika känslig som Myrrha var. Efter tävlingen stannade jag, Lena och Fredde kvar för att märka upp planen inför eliten (spår och rapport) i morgon och nu ska lilla lakritstrollet och jag krypa ner i sängen eftersom vi ska vara på klubben tidigt i morgon bitti.

1 kommentar:

Maria sa...

Grattis!
Vad roligt att få se lite film på er :)