onsdag, juni 03, 2009

Flyttstök

Nu har jag inte skrivit på några dagar, vilket beror på att jag har haft ganska fullt upp med att flytta, packa upp och fixa till lite här hemma. När vi flyttade möblerna i lördags ställde vi bara in dem eftersom jag inte visste riktigt var jag ville dem, så i söndags flyttade jag och mamma runt möblerna för att testa lite olika möjligheter. Till slut blev det riktigt bra, eller kommer i alla fall att bli det när jag flyttat på en hylla och en bokhylla.

I måndags åkte jag med mamma till Lappvattnet när hon slutade jobba för att hämta ännu mer saker, främst böcker. Dock har jag långt ifrån fått med mig alla (jag tänker i och för sig inte ta alla böcker heller, bara de som är bra och/eller snygga). Oves kusin (tror jag) var på besök från Stockholm och det var inte alls dumt att sitta ute i solen och värmen och äta morkulla och hasselbackspotatis ! Jag passade också på att gå ett spår med Lyle på kvällen. Jag lämnade honom bunden på gården när jag gick ut spåret och att han inte fick se mig gå ut det gjorde att han fick ett mycket behagligare tempo i spåret. Han var mycket mer noga och han hittade alla godisbitar jag lagt i spåret + bollen i slutet.

Både jag och Lyle trivs på Anderstorp och jag tror att Lyle har fattat att det är här vi bor nu. Han verkade känna sig som hemma i lägenheten sedan jag fått hit möblerna. I söndags gick vi en promenad med Susanne, Nikkie och Jackpot och vi hittade en riktigt fin väg i skogen som vi gick efter en bra bit. Där kommer jag definitivt att promenera fler gånger, trots att det var ganska myggigt (jag klarade mig dock undan med bara ett enda myggbett). Vi har också promenerat omkring lite i området för att hitta bra ställen att promenera och träna.

En dag hade jag kameran med mig ut på promenad, men för en gångs skull blev det knappt några bilder alls på Lyle. Mest blev det blommor av olika slag.
De här söta små blå blommorna var inte lätta att fota.

Skogsstjärnor (gissa vem som släppte bollen så att den också kom med på bild)

Maskros

Äppelträd (tror jag i alla fall)

Äppelblom

Syren

En syren i knopp

Det här huset tycker jag är så vackert.

Någon ovanlig sorts barrträd (i alla fall har jag inte sett sådana förut).

Det blev en hel del bollkastning och eftersom det också var väldigt varmt svalkade sig Lyle genom att lägga sig i älven för att dricka.

Lilla lakritstrollet ligger och myser i sin bädd.

Idag är det onsdag, vilket betyder onsdagsträning. Eftersom jag var ansvarig var jag där tidigt för att hinna träna lite med Lyle innan. Det blev både lydnad och lite agility. Trots att jag var kvällens ansvariga övertalade jag Eva att ta hand om den vanliga platsliggningen så att jag kunde få lägga Lyle med andra, främmande hundar. Det har ju inte blivit så mycket träning på sista tiden och nu har jag anmält mig till hemmatävlingen den 12:e, så vi behöver verkligen träna.

Lite platsliggning har jag tränat även idag. Jag la honom på en gräsmatta här i området och han låg alldeles lugnt och stilla. Men efter ca 1 minut ser jag i ögonvrån något svart/vitt som kommer flygande ur ett buskage. Jag trodde först att det var en annan hund, men sedan såg jag att det var en katt. Den stannade ca 5 meter från Lyle och tittade på honom. Lyle fick väldigt lång hals, men låg i alla fall kvar. I alla fall tills katten började smyga fram mot honom; då blev det kattjakt...

Lyckligtvis är Lyle lätt att kalla in även när han jagar, så jag gjorde om platsliggningen utan störande katt. Men nu i efterhand ångrar jag att jag inte gav frikommando redan när katten dök upp. För vad kan vara en bättre belöning än att jaga katt?

Inga kommentarer: