torsdag, juni 25, 2009

Varmt!

Nu har det varit riktigt varmt i några dagar och det känns verkligen skönt att det äntligen blev sommar. I tisdags hade jag Aija, men eftersom Lyle var jättetrött efter midsommarfirandet blev det ingen långpromenad. Aija hade dessutom varit lite halt dagen innan, så det skadade nog inte med en vilodag för henne heller. Istället gick vi ut och satte oss på gräsmattan framför huset. Jag band upp hundarna vid ett träd och själv la jag mig på en filt med en bra bok. Det var skönt så länge det varade; det kom ett stort, svart moln som såg hotfullt ut så vi gick in istället.

I onsdags hade jag Aija på förmiddagen och då gick vi en lite längre promenad, dock inte lika lång som vi brukar gå. Ett skäl till det var att det var väldigt varmt. Det andra skälet var att jag skulle jobba på eftermiddagen, så jag och Lyle skulle promenera dit. Då det är en promenad på 1 timme och 20 minuter en väg tyckte jag att det var onödigt att trötta ut honom med en långpromenad på förmiddagen också.
Lyle leker med en pinne på vägen till jobbet.

Poserar på en sten.

Mitt lilla lakritstroll

Det gick riktigt bra att ha honom med på jobbet. Det var min brukares födelsedag, vilket innebar att det kom en del folk, och om jag hade vetat det hade jag nog inte tagit honom med. Men han uppförde sig bra och låg till och med på rygg och blev klappad på magen av en fyraårig flicka. God mat blev det också för honom då han fick resterna av den grillade fläskfilén.

Idag har jag också traskat fram och tillbaka till Morö Backe, fast den här gången utan Lyle. Jag skulle nämligen på vårdcentralen där för att få delegering. Det känns som att det finns en möjlighet att jag går ner ännu mer än de 10 kg jag redan gått ner innan sommaren är över. I och för sig planerar jag ju att cykla när punkteringen är fixad, men även det ger ju bra med motion.

På eftermiddagen idag har jag haft Aija. Eftersom det var väldigt varmt blev det ingen promenad (jag tyckte dessutom att jag promenerat alldeles tillräckligt) utan jag la mig istället med en bok på gräsmattan framför huset. I tisdags när vi gjorde samma sak gick allt så bra och hundarna låg mest på sidan och sov, men idag var Aija på dåligt humör eller något. Hon morrade på i stort sett allt och alla, men värst av allt var ändå när hon gjorde ett utfall mot en bil som kom körande runt hörnet och lyckades slita sönder sitt halsband så att hon kom lös. Det hela gick bra och hon stannade och kom när jag ropade på henne, men just då var jag inte glad på henne.

När det blev lite svalare ikväll gick jag en liten promenad med Lyle och passade på att träna lite grann också. Vi nöter vidare på fria följet, där jag har backat tillbaka ganska ordentligt i träningen för att förbättre positionen, som jag tycker har blivit mycket sämre sedan i vintras. Dessutom la jag en platsliggning utom synhåll. Han fick ligga en minut medan jag gick bakom häcken och det gick mycket bra. Dock verkar det som att han tror att jag går dit för att gömma något åt honom, för han vill alltid springa dit och kolla när han får frikommando. Vi har också tränat lite grann inomhus, då jag bestämt mig för att börja lära honom att gå slalom mellan benen. Han provade lite andra varianter, som att snurra eller backa mellan benen istället, men nu verkar det som att han börjar fatta.

Inga kommentarer: