onsdag, juni 17, 2009

Snabbast på klubben

Idag har jag haft fullt upp. På morgonen gick jag en kortare promenad med Lyle och sedan gick jag in till stan för att träffa min chef på Frösunda för att bl a få mitt schema för sommaren. Sedan stannade jag kvar på stan eftersom jag skulle på en anställningsintervju efter lunch. Efter den gick jag hem och gick ännu en promenad med Lyle innan det var dags att ge sig iväg igen, återigen för att träffa chefen på Frösunda. Den här gången för att hälsa på en brukare som jag senare ska inskolas hos.

Efter det besöket gick jag hem igen och lagade middag, för att sedan nästan direkt åka upp på klubben. Jag åkte med Susanne, annars hade det nog blivit lite stressigt. Det blev inte så mycket tränat ikväll. Mest har jag stått och pratat med folk, men jag la i alla fall platsliggning. Idag gjorde jag det riktigt svårt genom att låta honom ligga mellan Wilbur och Undra. Han är inte speciellt förtjust i leonberger, förmodligen är han rädd för dem för att de är så stora. Han reste sig när jag gick ifrån honom, men sedan låg han jättefint i 3 minuter.

När det blev tomt på agilitybanan körde jag också lite agility. Lyle är verkligen en naturbegåvning på det. Han är så otroligt lättstyrd och det går så lätt att dirigera honom på banan. Snabb och smidig är han förstås också. Det han har svårt för är dock kontaktfälten eftersom det går så väldigt fort. Skulle jag bestämma mig för att satsa på agility så är det nog kontaktfälten som vi måste jobba mest med. Jag är faktiskt lite sugen att köra lite agility eftersom han tycker att det är så kul och han är så duktig, men jag vet inte om han klarar av stressen av att se andra hundarna på banan.

I kväll var det sista onsdagsträningen för säsongen och då brukar vi ju alltid ha någon kul aktivitet, som tipsrunda eller svansviftartävling. Idag blev det hundrace, d v s någon håller hunden i halsbandet medan föraren springer iväg och sedan får föraren göra allt för att få hunden att komma så fort som möjligt och enkelt nog så är det snabbast hund som vinner. Hundarna tävlade i två grupper, stora och små hundar där gränsen var 50 cm. Vinnare bland de små hundarna blev kelpien Dexter och vinnaren bland de stora hundarna blev Lyle, så vi fick en liten pokal med oss hem.

Inga kommentarer: