måndag, januari 18, 2010

Måndagsträning

Idag har Jonas varit här och hjälpt mig med routern, så nu funkar det äntligen att surfa på min egen dator! Jag har verkligen saknat att ha Internet hemma. Tänk att det fanns en tid för inte allt för länge sedan då man knappt kände till Internet och nu klarar man sig knappt utan det.

I helgen har Fia och Matte varit här. Jag jobbade i lördags, men under tiden jag jobbade så var de och köpte garderober, började skruva ihop dem samt tapetserade en vägg i vardagsrummet.De sov över här och igår fortsatte vi att skruva ihop garderober, flytta dem runt i rummet och fylla dem med kläder. Just nu är det en enda röra här hemma, men det blir nog bra när det blir klart.

Idag har jag varit ledig, eftersom jag jobbade söndag natt. Jag brukar ju inte vara ledig på måndagar, men det passade alldeles utmärkt eftersom det är träning i totohallen på måndagar. Med Lyle körde jag hårt med treans moment och det börjar se ganska lovande ut. Sättande under gång verkar han ha fattat nu, så nu är det egentligen bara vittringsapporteringen och metallapporten som vi måste jobba hårt med för att bli färdiga för att tävla trean i mars, som jag planerar.

Med Chansa körde jag lite kontakt, lite sitt och ligg samt lite loss-träning. Vi tränade också lite på att hon ska ha fokus på mig och inte på de andra hundarna och det går faktiskt väldigt bra. Bara ett par gånger sprang hon fram till en annan hund, men hon kom i alla fall när jag ropade. Idag på träningen fick vi också träffa Chansas halvsyster Blixtra, som nyss flyttat hit.

Igår lekte Lyle med Chansa för första gången. Det vill säga inomhus. Ute kan han leka med henne ibland, för där kan han leka jaga-lekar vilket han föredrar. Men igår låg de båda två i soffan och helt plötsligt bestämde han sig för att börja brottas och bita på henne (fast på bilderna kanske det inte ser ut som att han leker, men det var ingen tvekan om att det var lek).





Så här kan bilderna också bli när man försöker fota en uppjagad mallevalp (det är alltså Chansas gap när hon hugger efter kameran).

Inga kommentarer: