fredag, januari 29, 2010

Hundar på jobbet

Idag har jag jobbat och har haft båda hundarna med mig på jobbet. När jag steg upp låg Lyle kvar i sängen och tittade argt på mig- han gillar inte att stiga upp så tidigt som 5.30. Chansa var faktiskt också lite trött. Och det var jag också och inte blev jag piggare av att se att termometern visade på -20 grader...

Sedan promenerade jag och hundarna in till stan för att ta bussen till Morö Backe. Chansa har aldrig åkt buss förut, men hon tvekade inte att hoppa på bussen. När den åkte tyckte hon att det var lite obehagligt och tryckte sig mot mina ben, men hon vande sig och var inte ett dugg rädd. Det går inga bussar till Morö Backe så tidigt på morgonen, så vi fick ta en annan buss och kliva av en bra bit från jobbet och promenera (fast det var ju ändå bra mycket närmare än att gå hela vägen). Vi åkte buss hem också och då var hon inte det allra minsta ängslig, utan la sig på golvet och var helt avslappnad.

Jag var inte säker på vad Lyle skulle tycka om att dela bur med mallemonstervalpen, men det gick bra. De har legat i buren båda två och har till och med tuggat på varsitt tuggben utan att bråka. Den enda gången han blev arg på henne var när hon började tugga på själva canvasburen.

En kollega hade sin lilla dotter Nelly med på jobbet på morgonen och hon var väldigt fascinerad av hundarna. Hon fick kasta lite boll med Lyle och klappa Chansa, men när hon ville krypa in i buren med dem fick jag säga stopp :-) Jag tror inte att Lyle hade gillat att ha ett barn i buren och Nelly hade nog inte gillat Chansas vassa tänder. Chansa verkar gilla barn, speciellt att tugga på dem.

Lyle älskar sin bur och ligger i den hela tiden när han är med på jobbet (buren är då öppen). Chansa har inte heller något emot att ligga i bur, fast hon stannar förstås inte kvar i den när den är öppen. Chansa har därför fått ligga delvis i buren (när jag har saker att göra) och delvis vid mina fötter (när det är lugnt). Hon har varit så snäll och legat och tuggat på sitt tuggben och försökte till och med få M att hålla i tuggbenet åt henne. Lite mindre söt var hon när hon kom att det var en jättekul lek att peta in tuggbenet under soffan så att matte skulle krypa ner på golvet och ta fram det. Först råkade hon bara göra det ett par gånger, men sedan såg jag hur hon medvetet petade in det under soffan med tassen, den lilla valpuslingen.

Igår var hundarna ensamma 4 timmar när jag jobbade och det går verkligen jättebra att lämna Chansa. Jag begränsar förstås utrymmet så att de bara kan vara i hallen och jag plockar bort allt jag är rädd om samt lägger fram alla leksaker och tuggben jag har, men jag blir ändå lika överraskad när jag kommer hem och hittar mitt hem i samma skick som det var när jag lämnade det. I alla fall i nästan samma skick- dörrmattan brukar inte ligga innanför dörren när jag kommer hem. Men igår låg den faktiskt kvar och alla Chansas leksaker låg kvar i bädden där de låg när jag gick, så jag antar att det betyder att hon inte har sysselsatt sig alls, utan har sovit hela tiden. Avsaknaden av kisspölar tyder också på det.

Igår kväll var vi på 33:an och tränade med Lena och Aija. Lyle var lite störd över att några schäfervalpar hade kissat och bajsat i lokalen (han är väldigt känslig för "äckelfläckar"), men träningen gick ändå ganska bra. Dock behöver jag träna en hel del stadga med honom. Han har verkligen svårt för att vara stilla. Med Chansa tränade jag lite loss, lite kontakt, sitta kvar och ligg. Mycket mer än så orkade inte den lilla mallehjärnan. Hon fick också leka en stund med Aija och sedan somnade hon och sov gott medan jag och Lena drack te.

Inga kommentarer: