fredag, augusti 27, 2010

Matfesten

I helgen är det Matfesten här i stan, men tyvärr jobbar jag hela helgen så jag kommer inte att spendera så mycket tid där. Annars är Matfesten en av de bästa sakerna som händer här i stan på somrarna.

Men idag slutade jag klockan ett, så på eftermiddagen tog jag och Chansa en promenad in till Matfesten för lite miljöträning. Och för att äta middag, förstås. På det stora hela uppförde sig Chansa bra. Hon upptäckte dock rätt snabbt att det fanns mat på marken, så helst hade hon velat ha nosen i backen hela tiden. Hon blir lite stirrig av så mycket folk, men när jag gjorde lite lydnadsövningar (ingångar, ligg och sitt) var hon med och helt fokuserad på mig.

När vi stod i kö för att köpa mat blev hon dock trampad på svansen och då flippade hon ur lite och började hoppa och klänga på mig och bita i kopplet. Men det gick snabbt att lugna ner henne och när jag fått min mat satt hon snällt och tittade på när jag åt. Jag orkade inte äta upp allt så Chansa fick resterna. Hon gillar tydligen thaimat, förutom en av rätterna med bl a bambuskott. Den grytan smakade hon på, men åt sedan upp allt annat och lämnade den.

På vägen hem fick hon simma lite grann. Även i går kväll fick hon simma lite och hon gillar det verkligen. Fast nu börjar det nog snart vara lite för kallt för att simma. Det är i alla fall väldigt kallt för mig när hon skakar av sig, så nu har jag börjat lära henne att skaka sig på kommando. Det var ett av de mest användbara kommandon som Myrrha lärde sig. Det tog visserligen lite tid att lära in, men det är värt det. Jag tror dock inte att det kommer att ta riktigt lika lång tid att lära Chansa, för det är lättare att förutse när hon kommer att skaka sig (vilket innebär att det är lättare att belöna).

Just utanför huset träffade vi på Jenny och hennes nya flatvalp, som nu är 5 månader. Vi gick till fotbollsplanen och släppte hundarna så att de fick busa lite grann. Jag var lite orolig över att Chansa skulle vara lite för våldsam; retrievrar brukar inte vara speciellt förtjusta i mallarnas sätt att leka (vilket Lyle och Ledin intygar), men lille Pellas var en tuffing och de lekte riktigt bra tillsammans. Nu är Chansa riktigt trött och sover gott (fast det gör hon i och för sig alltid vid den här tiden; klockan tio är det natt enligt Chansa).

Inga kommentarer: