söndag, september 19, 2010

Markeringsövningar

Igår var det tävlingar på klubben och jag skulle vara tävlingsledare för lydnadsklass III och Elit, så jag och hundarna promenerade upp till klubben på morgonen. Precis innan det var dags för trean och eliten började det regna och det var inte frågan om ett litet duggregn; det fullständigt öste ner. Jag hade inga regnkläder med mig, så jag är väldigt tacksam över att Ulla hade regnkläder att låna ut.

Det gick bra för några hemmaekipage, t ex Jenny och Hades samt Magnus och Avanti som blev uppflyttade ur appellen. I lydnadsklass I blev det förstapris för Eva och Zibell, Maria T och Sam samt Ingrid och Gucci och i lydnadsklass II blev det ett förstapris för Ulla och Ino. Grattis till dem! Efter tävlingen tränade jag lite med Lyle och sedan blev det lite klickerträning med Gittan och Ulle och deras "små" gossar.

Idag har jag städat mest hela dagen, men på eftermiddagen blev det sökträning. Tyvärr hade jag och Susanne inte fått reda på att tiden var ändrad, men vi åkte i alla fall ut och körde lite själva. Jag skulle bara göra markeringsövningar med Chansa och det går ju bra även om man bara är två.

Markeringsövningarna gick riktigt bra. Nu verkar det som att hon har fattat att hon ska hämta rullen. Hon vänder i och för sig inte tillbaka till mig självmant (än), men när jag ropar så kommer hon i full fart med rullen. Påvisen är så bra som de kan bli. Idag gjorde jag misstaget att koppla henne i strypet och när hon kom fram kunde hon nästan inte äta sin mjukost på grund av att hon knappt kunde andas.

Sökträningen gick ju rätt snabbt, så efteråt åkte vi till klubben och tränade lite lydnad. Chansa hade jag kört lite lydnad med innan söket, så med henne blev det ingen lydnadsträning. Jag körde först lite med Nikkie. Vi pratade lite om att jag eventuellt skulle tävla med henne så jag ville prova att träna lite och se om hon ville samarbeta med mig. Med gott godis och roliga leksaker så hade hon inget emot att jobba med mig.

Sedan tränade jag lite med Lyle, som var väldigt speedad. Det var riktigt kul att träna med honom, men jag tror att han gjorde sig illa när jag tränade hopp-apport för helt plötsligt ville han inte hoppa tillbaka. Det var inte så att han sprang runt hindret, utan han siktade rakt på hindret, men stannade mitt framför. Men jag kunde inte se att han haltade eller nåt och han hoppade villigt ut, så det måste ha hänt något på tillbakahoppet.

Efter lydnadsträningen gjorde vi också budföring med alla hundar. Lyle sprang förstås som en galning och det gjorde Chansa också. Hon älskar att springa mellan mig och mottagaren, men ingångarna kräver fortfarande lite träning.

När vi kom hem var båda hundarna trötta och nöjda. Här är en bild (en väldigt dålig sådan, tagen med webkameran) på en liten mysmalle, som gillar att ligga i knät och tugga tuggben.

Inga kommentarer: