torsdag, september 02, 2010

Höst

Nu är hösten här och det innebär att det blir mer hundträning och mer tid på klubben. I tisdags promenerade jag och Chansa upp till klubben för att hjälpa Gittan och Yasper och Ulle och Yambo med klickerträning. De "små" gossarna var riktigt duktiga. Chansa fick dock inte göra så mycket; hon satt i Yambos bilbur, där hon verkligen såg liten och ynklig ut.

Jag jobbade tisdag natt och när jag kom hem på morgonen hade mamma varit förbi och lämnat tillbaka Lyle och dessutom hade hon lämnat Ecco, som som skulle vara här över dagen. Det var fint väder och jag bestämde mig för att gå ut och släppa hundarna för att ta lite bilder, men redan innan jag kommit ut på parkeringen var jag så irriterad på hundarna att det bara blev en kort rastning. Ecco bara skäller och piper, vilket stressar upp Chansa så att hon börjar kampa med Lyles koppel, vilket i sin tur leder till att Lyle blir arg och när hon hoppar undan från hans tänder så trasslar alla koppel ihop sig. Ecco är dessutom så liten att han kryper under magen på de andra, vilket inte direkt underlättar.

Igår var det städkväll på klubben. Hundarna fick följa med, men de fick förstås mest sitta i canvasburen som jag tog med upp. Buren lämnade jag sedan där, eftersom den kommer att behövas när jag ska vara på klubben hela helgen för att det är MT och MH. Det var en hel del folk som städade stugan och ute på planerna, kanske tack vare att klubben bjöd alla som hjälpte till på hamburgare (som man fick grilla själv, vilket gav lite flashbacks till Tåmelägret).

Idag har jag jobbat, men när jag kom hem på eftermiddagen gick jag till fotbollsplanen och körde ett lydnadspass med Lyle. Hans fria följ var helt fantastiskt bra, även stegförflyttningarna till vänster börjar bli riktigt bra. Metallapporteringen gör han fantastiska framsteg med. Rutan gillar han, men där har vi lite problem med att han blir lite för ivrig och har svårt att ligga kvar när jag går mot honom. Hans iver gör också att fotpositionen efter inkallningen inte blir perfekt. Men med lite finslipning så tror jag att vi snart är redo att tävla igen.

I kväll har jag också kört ett lydnadspass med Chansa. För hennes del blev det träning på ingångar och att hitta rätt position. Hon är verkligen arbetsvillig och även om hon ibland blir lite väl ivrig och hamnar lite fel eller dunsar in i benet på mig så tycker jag att hon är riktigt duktig. Vi tränade också lite på snabba lägganden, vilket hon är superduktig på. Vi tränade också inkallning då vi gjorde ett par övningar för att få ett bra tempo och så gjorde jag några övningar med ingångar, fast då från kortare håll.

Hon är väldigt duktig på alla "aktiva" moment, men att sitta och ligga stilla är inte hennes starka sida. Hon är jätteduktig på att sitt/ligga kvar med störningar för då finns det något att koncentrera sig på men när det inte händer någonting alls blir det svårare. Fast det är väl bara att träna vidare på att stå kvar precis framför henne och öka tiden successivt.

Här är några bilder från de senaste dagarna, dock bara inomhusbilder på grund av att det regnat rätt mycket på sistone. Lyle ser dock mest ut som en svart plump på bilder tagna inomhus (förmodligen beroende på att jag inte lärt mig kamerans inställningar ordentligt, men jag planerar att gå en fotokurs så snart som möjligt), så därför blir det bara bilder på Chansa.

Chansa leker med aktiveringspyramiden för första gången. Först var hon lite skeptisk, men sedan tyckte hon att den var en kul grej.

Chansa beslagtog Eccos Biabädd...

...trots att den är alldeles för liten för henne.

Lilla älsklingsmallen.

Inga kommentarer: