onsdag, september 15, 2010

Regnig onsdag

Idag har det bara regnat och regnat hela dagen. Och eftersom det är onsdag så innebär det också onsdagsträning. I kväll var det dags för den första deltävlingen i lydnadscupen och jag skulle vara tävlingsledare. Jag hade också tänkt tävla i lydnadsklass II med Lyle bara för att få tävlingsträning, men när det var vår tur var jag så less på att stå ute i spöregnet så jag struntade i det.

Vinnarna i dagens lydnadscup blev Mari och Vinna i lydnadsklass I och Josefin och Vixie i lydnadsklass II. Bra jobbat i spöregnet! Efter en kopp te inne i värmen tränade jag lite med Lyle, men det blev inte precis någon genomtänkt träning. Vi körde lite fritt följ, stegförflyttningar till vänster, sättande under gång och fjärrdirigering, innan han fick springa lite över balansbommen, gungan och A-hindret, som var de agilityhinder som stod framme.

Chansa fick också komma ut och träna lite. Jag körde lite ingångar, några på lite längre avstånd, vändningar på stället, snabba lägganden och sitta kvar. Hon börjar faktiskt bli riktigt duktig. Främst är jag dock imponerad av att hon jobbade med mig på planen utanför stugan fast det gick folk och hundar in och ut ur stugan. När vi var klara drog hon inte ens i kopplet fast Eva och Yra stod utanför bilen. Hon har verkligen mognat och gjort stora framsteg, lilla mallemonstret!

När jag kom hem var det mycket skönt med ett varmt bad. Nu sover hundarna gott och jag ska sätta mig i soffan och se ett avsnitt av FlashForward.

Inga kommentarer: