måndag, september 06, 2010

Trött efter helgen

Den här helgen har varit väldigt tung och jag är väldigt glad att det blev lite ändringar på jobbet så att jag började jobba 15.30 istället för 7.30. Vi har nämligen haft MT och MH i helgen och det innebar som vanligt en hel del arbete för min del.

På lördag var det MT och på förmiddagen var jag testledare och på eftermiddagen var jag "socialgubbe". Det kan vara fysiskt jobbigt att vara testledare, men det är inget mot vad det är att vara figurant på social samspel. Det var ändå en väldigt bra dag. Vädret var fint och det var flera hundar som var roliga att se. Under alla år som figge och testledare så har man ju sett en hel del reaktioner, men en hund som biter tag i linan och själv drar släden framåt har jag aldrig sett tidigare :-D

I lördags var det underbart fint höstväder och jag hade kameran med mig så under lunchen gick jag och Chansa till fotbollsplanen så att hon fick springa av sig lite medan jag fotade.

Det är inte lätt att ta en bra bild på Chansa stående, eftersom hon inte står still särskilt långa stunder.

Sötaste mallen.

Lite liggträning blev det också.

Vackraste mallen.

Igår var det MH och det blev ännu en heldag. Jag var figurant på avståndsleken (förutom på en hund, som Erik gick med) och mina redan plågade lårmuskler protesterade våldsamt innan dagen var över. Det var inte heller speciellt många hundar som kom fram och lekte med mig och det är alltid lite tråkigt.

Den här gången provade vi också på något nytt för att spara lite tid. Vi hade två beskrivare, så när den ena beskrivit en hund fick han gå in och prata om hunden medan den andra beskrivaren gick ut på banan med nästa hund. Det sparade faktiskt tid och jag tycker att det funkade mycket bra. Det hade bara varit ännu bättre om vi också hade haft två hela gäng så att man bara hade behövt gå med på varannan hund. Det hade gett lite mer tid till att t ex rasta egen hund.

Lyle är ju skottberörd så för att han skulle slippa vara med och höra skott och för att han inte skulle påverka Chansa fick han vara hos mamma i helgen. Chansa har mest fått ligga i sin bur, så hon har nog haft lite tråkigt. Under MT fick hon dock komma ut ur buren mellan varje hund medan Torsten och Kicki diskuterade. Igår hann jag ju knappt med att ta ut henne, så på eftermiddagen tog jag ledigt från en hund (Elisabeth fick vara A-figge på den hunden) så att jag fick möjlighet att rasta Chansa en lite längre stund.

Eftersom vi sparade in lite tid med att ha två beskrivare och p g a att de inte hittade chippet på en hund som därför inte fick delta (tyvärr, för det var en terv som jag gärna hade velat se) blev vi färdiga redan vid fyratiden. Chansa och jag stannade dock kvar på klubben eftersom det var sökträning halv sex.

På söket körde jag två skick och sedan några markeringsövningar. Hon gick otroligt bra på första skicket; poletten verkar ha trillat ner på allvar nu. På andra skicket gick hon lite för grunt, men gjorde ett framslag och vände självmant tillbaka till mig. När jag skickade om henne gick hon snett bakåt och sökte ny mark och sprang sedan framåt och hittade figgen.

Markeringarna gick lite sämre. Hon har svårt att fatta att hon ska ta rullen och komma till mig, och inte uppmana figgen till lek med den eller släppa den och tigga belöning av figgen. Påvisen funkar dock jättebra, fast igår inträffade en oturlig olyckshändelse då hon råkade skada David genom att skalla honom på näsan på påviset. Själv var jag inte speciellt duktig på söket. Jag var så trött efter helgen och hade så ont i hela kroppen att jag knappt orkade figga för de andras hundar, men jag får vara en aktiv och duktig figurant en annan gång istället.

Idag har jag också varit trött och jag har fortfarande ont framför allt i låren och i axlarna, så det blev en vilodag för både mig och hundarna.

Inga kommentarer: