söndag, augusti 28, 2011

Matfest och träning

Igår var det lydnadstävling på klubben så jag och Chansa cyklade upp på morgonen. Jag skulle bakdöma på trean och eliten och sedan vara tävlingsledare på ettan och tvåan. Det kändes riktigt bra att bakdöma och särskilt kul var det att få bakdöma med Cissi, som är vår lärare på utbildningen, och diskutera bedömningen med henne.

Chansa fick sitta inne på klubben medan jag var ute på planen, men efter tävlingen tränade vi lite lydnad. Det gick dock inte speciellt bra. Hon blev nog så uppjagad över att äntligen få komma ut och göra något att hon inte riktigt kunde koncentrera sig. Fast framförgåendet gick i alla fall bra.

Sedan cyklade vi ner på stan och åt middag på Matfesten med Susanne och Jackpot. Vi köpte mat och satte oss sedan i gräset utanför och åt. Det märktes helt klart skillnad på både Chansa och Jackpot från förra året. Chansa var mycket, mycket lugnare när vi gick runt bland allt folk och var också lugn när vi stod i kö för att köpa thaimat, trots att de som stod bakom mig hade ungar som snurrade runt och var allmänt jobbiga. Chansa blev trampad på svansen och fick en smäll (oavsiktlig) av ungarna, men det brydde hon sig inte om.

Dock undrar jag varför folk som ska tränga sig igenom kön nödvändigtvis ska göra det just precis framför mig som har hund? När jag bär en papperstallrik full med mat genom en folksamling och ser en hund så undviker jag snarare att gå förbi just där (även om man nu förutsätter att hundar som man tar med till ett sånt ställe är snälla och relativt väluppfostrade), men så tänker tydligen inte folk i allmänhet. Chansa ser ju inte ens särskilt snäll och gullig ut, även om hon faktiskt är det.

Susanne, som stod i en annan matkö med Jackpot, klagade också på att folk skulle tränga sig förbi just där hon stod och jag minns att jag reagerade på det redan på förra årets matfest, så det är nog inte bara inbillning. Det är inte heller inbillning att det är skillnad på hund och hund. Både förra året och i år var det folk som kom fram och tyckte att Jackpot var så söt, medan Chansa bara får sitta och titta på när han blir klappad :-)

Idag har vi varit ute och tränat hela dagen. Vi åkte till Drängsmark med spår- och sökgruppen. Först la vi ut spår till dem som skulle spåra och sedan körde vi sök med Chansa och Zeb innan de som skulle spåra gick sina spår. Söket gick inte så värst bra med Chansa. Hon springer inte rakt, så det måste jag komma på en lösning på. Hon har också hittat på något nytt- hon slickar figuranterna en gång i örat innan hon tar lösrullen :-)

Zeb tränar sök.

Jenny och Mille spårar.

Lille Mille har hittat sin pinne.

Lotti och Trizz på väg att starta sitt spår.

Jackpot startar sitt spår.

Chansa sitter uppbunden och väntar på sin tur att göra något.

Fikapaus.

Inga kommentarer: