måndag, mars 05, 2012

Chansa hemma igen

När jag kom hem från jobbet i morse möttes jag av en mycket glad hund, som mamma hade lämnat här tidigare på morgonen. Men hur glad och uppspelt hon än var så var det inga som helst problem att gå raka vägen till sängen och sova i 5 timmar. Det kändes dock lite trist att sova bort dagen. Visserligen var det rätt kallt, men solen som lyste på de kala, frostiga träden var otroligt vacker. Jag önskade att jag hade haft kameran med mig när jag gick från bussen, men det hade jag förstås inte.


Den här jobbnatten har varit en av de lättare nätterna någonsin. Jag började läsa en bok, Water for Elephants, och blev så fast i den att jag inte kunde lägga i från mig den annat än när det var nödvändigt för jobbet och jag lagom tills mitt pass slutade hade jag läst ut den. Det var verkligen länge sedan jag sträckläste en bok på det viset och filmerna som jag hade med mig intresserade mig inte det minsta.

I eftermiddag har vi mest bara slappat, men vi har också tränat lite inomhus. Nu i kväll blev det dock lite lydnadsträning, men det är inte så lätt när det är glashalt i stort sett överallt. Jag vågade inte belöna med annat än godis och mest tränade vi fritt följ eftersom jag inte vågade låta henne springa och jag ville inte heller låta henne sitta/ligga så länge på isen. Fast vi tränade lite framförgående och det gick faktiskt riktigt bra.

Vi gick också en promenad och då passade vi på att träna lite självkontroll och oavsiktligt blev det också uppletande i djupsnön. Eftersom det var skare tänkte jag att det skulle gå bra att kasta kongen ut i snön och det gick faktiskt också bra ett par gånger, men till slut försvann den i snön. Chansa jobbade på bra och lydde faktiskt när jag ett par gånger kallade tillbaka henne för att skicka om henne (det skulle Myrrha inte ha gjort och Lyle skulle ha lytt motvilligt). Hon sprang också rakt ut när jag skickade henne, men tyvärr ledde det bara till att hon ett flertal gånger sprang över kongen. Men hon hittade den i alla fall till slut.

Och lite trött blev hon nog av det också, för nu ligger hon utsträckt på golvet och snarkar. Själv är jag också lite trött efter nattjobbet, så jag funderar på att gå och lägga mig med en bra bok (som jag inte tänker sträckläsa, eftersom jag jobbar i morgon).

Inga kommentarer: